Kako oprati patike u veš mašini, koje su baš, baš prljave i nije vam prijatno da hodate u njima. Moguće je, samo treba znati. Ako ih perete na pogrešan način možda ćete ih upropastiti a tako ih volite a i nije vreme za kupovinu novih.

Baka je htela da ih riba nekom četkom, oh, ne nikako. Snaći ćete se i sami uz dobre savete.

Kako oprati patike u veš mašini

Platnene patike se peru u veš mašini. Alli pre nego što ih stavite u mašinu skinite pertle ukoliko se na njih kopčaju. Pertle ubacite u torbicu za pranje da se ne zapetljaju tokom pranja.

Ako patike na đonu imaju blato, travu i ko zna šta još to lepo očistite. Čini vam se i da imaju fleke po sebi, poprskajte ih sredstvom za uklanjanje mrlja ali nemojte ostavljati da sa tim sredstvom dugo stoje. Najviše 2,3 minuta.

Nikako nemojte da ih perete na 90 stepeni da bi se bolje oprale. Niti uključujte najjaču centrifugu jer ih može oštetiti. Stavite ih na laganije pranje i temperaturu ne višu od 30 stepeni. To je dovoljno kada koristite kvalitetne praškove za pranje. Ako ih perete na višoj temperaturi mogu odlepiti ili se skinutu oznake.

Možete u mašinu za pranje veša da ubacite i neku ćebad, trenerke u kojima vozite bicikl ili radite u bašti. To će sprečiti da patike previše lupaju po mašini jer se tako mogu i oštetiti a i kvari se mašina. Nikako sa prljavim patikama ubacivati recimo, donji veš, peškire, osetljive majice i slično.

Ako mislite da će velika kolličina deterdženta bolje oprati patike grešite. Velika količina deterdženta može da ostavi tragove na patikama kada se osuši.

Patike sušite napolju, na vazduhu. Ukoliko ih ubacite u sušilicu mogu da se deformišu a ima primera da su se nekima i smanjile.

Ako se bojite da ih perete u mašini, onda nađite neke stare patike pa prvo isprobajte na njima a onda operite svoje voljene patike kako je opisano i bićete zadovoljni.

Kako očistiti patike – kompletan vodič se nalazi na linku.

Pogledajte i:

Popravka patika u Beogradu

Kako razgaziti patike

Punjenje i popravka vazdušnog đona na patikama

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime