Punjenje vazdušnog đona silikonom je postalo poprilično često što se tiče popravke patika u Srbiji.

A možemo da razumemo i zašto je to tako.

Patike su skupe. One sa vazdušnim đonom iz Nike serijala AirMax pogotovo umeju da koštaju i nekoliko stotina evra. I kapiramo, volite vaše patike.

Nažalost, nesreće se dešavaju pa će se nekima probušiti đon. I to je dosta loše. Toliko, da nećete moći da nosite vaše drage, ljubljene Nike patike.

E pa, neko kreativan se setio da vazdušni đon napuni silikonom. Tehnika je dosta jednostavna i ima nekoliko obućara koji to rade u Srbiji.

Punjenje vazdušnog đona silikonom

Pre nego što saznate više o punjenju vazdušnog đona silikonom, pogledajte i kako popraviti đon patika klasičnim tehnikama:

Da li je ovakva popravka patika dobra ideja? Evo šta bi trebalo da znate. Intervencija se svodi na to da se transparentni univerzalni silikon ubrizga u đon patika. Onda se sačeka da se stvrdne i dobićete patike koje i dalje mogu da se nose, bar još neko vreme.

Ovo jeste poprilično dugotrajno rešenje, ali je daleko od savršenog. Za početak, menjaju se karakteristike patika i đona. On neće biti toliko udoban, mekan niti ergonomski prilagođen stopalu. Zapravo, možda bi čak mogao i da izazove povredu. Tako da definitivno ne preporučujemo da ovako popravljene patike nosite na sport ili prilikom dužeg hodanja, trčanja… uz to, patike će biti teže oko 100 grama, što i nije malo za sportsku obuću.

Ukoliko ste očajni i u vašem budžetu nemate prostora za nove patike, možete da probate ovu interveciju koja košta oko 1000 dinara. A ako ste vešti možete i sami da probate.

https://www.instagram.com/p/CEzmccQpbkP/

Takođe, neki obućari će popravku obaviti tečnom gumom. Koja je nešto teža i čvršća od silikona. Uz to je i tamne boje pa će promeniti izgled đona.

U svakom slučaju, pre popravke tražite da pogledate neke već popravljene patike. Proverite koliko je đon mekan i savitljiv, vidite da li su patike preteške i kako sve izgleda. Ako vam odgovara, probajte pošto ništa ne možete da izgubite. Ispod imate video u kome može da se vidi kako izgleda đon napunjen silikonom.

Popravku patika i punjenje vazdušnog đona možete u Beogradu uraditi kod Obućara Nekića. Na linku pogledajte cene i detalje.

Kako očistiti patike

1 KOMENTAR

Comments are closed.