Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 bi mogli da vas zanimaju ako ste od nedavno u svežoj vezi. Ili možda i niste ali vaš parter ili partnerka baš drže do ovog praznika poklona. Ili zapravo samo želite da usrećite nekog.

Znamo, mnogi će reći da nije Dan zaljubljenih nego Sveti Trifun i naravno da jeste. Ali i jedno i drugo jeste tačno i svako neka obeležava šta god želi kako god želi dokle god ne ugrožava nikog drugog. Zapravo zašto ne bismo slavili i jedno i drugo.

I da, danas jeste u pitanju konzumeristički praznik koji su ispromovisali marketinški stručnjaci i velike korporacije kako bi povećali prodaju.

Ali, kakve ima veze? Ako imate još jednu priliku da obradujete dragu osobu zašto je ne biste iskoristili u pravom trenutku. A 14. februar jeste pravi trenutak zato što je slavlje uoči Nove godine odavno zaboravljeno, zima je i dalje tu, a leto je poprilično daleko. Dakle, Dan zaljubljenih zaista jeste dobar trentak da nekome ulepšate dan nekim poklonom.

najbolji-pokloni-za-dan-zaljubljenih-2020
najbolji-pokloni-za-dan-zaljubljenih-2020

I trebalo bi da znate da poklon uopšte ne mora da bude neka skup. Ne mora da bude nešto iz prodavnice, ne mora da bude čak ni stvar.

Pre toga, možda bi bilo dobro da znate odakle uopšte Dan zaljubljenih?

Praznik se u kontekstu zaljubljivanja prvi put navodi u 14. veku u pesmi koju je napisao Geoffrey Chaucer

“Bio je to Svetog Valentina dan i svaka je ptičica izašla da pronađe sebi par”, opevao je Chaucer ovaj praznik.

Zanimljivo je da je onda i Šekspir u sličnom maniru pisao o Valentinu. Mnogo pre toga stari Rimljani su u isto vreme imali pomalo bizaran običaj ljubavne lutrije.

Mladići su izvlačili imena devojaka sa kojima bi bili za vreme ljubavnog festivala. Mnogi parovi bi ostajali i posle fešte zajedno.

Dakle, nije baš sasvim nov praznik koji su pokrenuli trgovci. O njegovom poreklu imate više priče na linku.

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Hrana

pokloni za dan zaljubljenih 2020

Put do srca vodi preko stomaka, to znaju svi iskusni ljubavnici. I dobri kuvari. Pa kada je tako zašto ne biste krenuli autoputem ljubavi bez ograničenja brzine. Da li može ljigavije da se ovo sroči?

Vašem izabraniku ili izabranici pripremite večeru za pamćenje. Predlažemo recimo naš čuveni recept za lazanje, a posle toga tiramisu ili cheese cake.

Naravno, možete da pripremite i nešto drugo u skladu sa ukusom i raspoloženjem. Dodajte poneku sveću, malo romantične muzike i nema bolje ideje.

Osim da posle večere prigušite svetla i pojačate muziku…

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Seksi pokloni

I onda možete da iskoristite neki od seksi poklona koji su uvek dobra ideja za novopečene parove.

Seksi veš je poprilično proveren poklon. Možete da ga kupite po super cenama u nekoj od prodavnica brze mode: H&M, New Yorker, Women Secret

Za one kojima su uobičajene stvari možda malo dosadile ili ste ih jednostavno prevazišli možete da svratite u neki seksi šop i kupite neku igračku da unesete malo dinamike u spavaću sobu.

Lubrikanti sa različitim aromama su zanimljiva ideja, baš kao i ulja za masažu ili različite seks igračke.

Ako volite iste serije ili filmove možete da razmislite i o kostimima i nekom vrelom scenariju. Možete i sami da kupite nešto seksi i onda poklonite sebe, sa recimo šlagom u konzervi i pakovanjem jagoda.

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Iskustvo

pokloni za dan zaljubljenih 2020

Kažu da bi novac trebalo trošiti na iskustvo a ne na stvari. A najbolje iskustvo je recimo putovanje. Pogledajte Wizz ili Ryanair ili bilo koju drugu low cost kompaniju i rezervišite najjeftiniji put iz Srbije na bilo koju lokaciju. Onda pronađite povoljan hostel u tom gradu i eto potpuno drugačijeg poklona za Dan zaljubljenih.

Ako vam je to previše ambiciozno razmislite o poseti nekom muzeju, drugom gradu u Srbiji ili bilo čemu što nikada niste radili. Biće vam zabavno ne sumnjajte u to.

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Knjige

Knjiga je uvek dobar poklon u bilo kojoj prilici. Odaberite nešto o ljubavnoj tematici. Ili možda seksu. Neki naslov koji će vas zagrejati ovih zimskih noći, neku zanimljivu priču o kojoj ćete moći da diskutujete. Posetite neku od velikih knjižara (Vulkan, Delfi, Laguna, Dereta, Booka) i na vreme pronađite neki zanimljiv naslov. Ili dva…

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Napravite poklon

Ništa ne govori da nekoga volite kao trud i angažman. A to ćete pokazati recimo poklonom koji ste sami osmislili ili napravili. Ideja je bezbroj i najbolje bi bilo da sami razmislite šta je to što vaš partner voli i šta će ga posebno obradovati.

Evo univerzalne ideje koju mi volimo. U pitanju je Botanički komplet. Kupite saksiju, zemlju,semena i dajte nekome priliku da napravi sebi malu bašticu u kuhinji u kojoj će gajiti bosiljak, nanu, ruzmarin. A možete i zajedno da biljčice negujete kao svoju dečicu. Ako vam se sve dopadne možete i da odete korak dalje i napravite celu baštu u kući.

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Kućni ljubimac

Kućni ljubimac je divan poklon. Ali razmislite 3 puta pre nego što nekome poklonite kucu, macu, papagaja ili drugo živo biće koje će živeti 10 godina i tih 10 godina će tražiti negu i ljubav. Ako mislite da je to ok, onda ne možete da pogrešite. Znate, kao što je dragi Džim Dušici poklonio Mazu.

Pokloni za Dan zaljubljenih 2020 – Ćebe i HBO

Evo još jedne ideje. Skoknite u IKEA i kupite neko fino toplo ćebe. A onda skoknite i na HBO Go i uplatite godišnju pretplatu. I onda se zajedno ušuškajte ispod tog ćebeta i bidžujte serije i filmove sve do proleća. Recimo novu seriju Gurmanska ljubav koja povezuje hranu, ljubav i seks.

Najbolji pokloni za Dan zaljubljenih 2020

dan zaljubljenih 2020

Ako vam je ovo sve previše alternartivno predlažemo da se držite proverenih ideja.

Cveće, parfem (akcija je u toku u parfimerijama jasmin), izlazak u neki fin restoran su “ziceri” za Dan zaljubljenih. Ipak, probajte da to uradite malo drugačije.

Cveće i to ne karanfile, pošaljite dragoj osobi tamo gde ih ne očekuje, na kuću, posao, fakultet, školu…

Smislite nešto neočekivano i bolje i za druge standardne poklone.

Mi smo vam dali ideje a na vama je da ih razradite i unapredite. Srećno!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime