Sledeće nedelje nas čeka još jedan 1. maj, odnosno praznik rada. Pored tradicije radničkog pokreta koji se obeležava ovog dana širom sveta, kod nas se povezuje i sa drevnim paganskim praznicima prirode čije je poštovanje preživelo do današnjih dana. A to je jedan od razloga zašto mnogi baš ovaj praznik prodove u prirodi.

Vremenska prognoza kaže da će vreme cele sledeće nedelje biti sunčano i toplo, bez kiše, pa možete da planirate roštilj, izlet, uranak ili putovanje.

Takođe, 1. maj pada ove godine u utorak, što znači da ukoliko slobodne dane spojte sa vikendom možete da dobijete čak 5 dana. A to nije malo, pogotovo imajući u vidu da je ovo poslednji veliki praznik ove sezone, odnosno poslednji sve do leta i vaših odmora.

Trebalo bi da znate da većina prodavnica i tržni centri neće menjati svoje radno vreme, ili će ga tek neznatno skratiti. Na DanuBeogradu imate precizno radno vreme za praznik.

Ako planirate da pravite roštilj obratite pažnju na nekoliko stvari. Hitna pomoć je predhodnih godina upozoravala da se klonite direktnog sunčevog zračenja i da ne preterujete sa alkoholom. Takođe, trebalo bi da se čuvate krpelja. Ovde imate kompletan vodič za zaštitu od krpelja.

1-maj-rostilj

Što se tiče roštilja, ovde vam je uputsvo za početnike i par saveta iskusnih majstora.

Ako krećete na putovanje, ovde imate korisne savete, obavezno proverite kako da izbegnete gužve na putu i granici. Gužva će sigurno biti, pogotovo na putu ka izletištima i oko granice pa se dobro pripremite. Takođe, ovde imate tekst o plaćanju karticama u inostranstvu koji će vam uštedeti novac.

Ukoliko još nište odlučili gde biste mogli u prirodu, na ovom linku imate najbolja izletišta u Srbiji, dok ovde možete da vidite koje reke su zgodne za splavarenje. Budimpešta je uvek dobra ideja za produženi vikend.

Na kraju, ako ipak ostajete kod kuće, možete da slobodno vreme iskoristite i napravite neke fine kolače. Recimo cheese cake ili tiramisu?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime