Mikser Vintage & Antique market, dobro poznat beogradskoj publici, ove nedelje, 6. oktobra, odvija se u novom ruhu, sa još bogatijim programom. Na prodajnoj manifestaciji u Mikser House-u (Karađorđeva 46), koja traje od 12 do 20 časova, će se po prvi put naći i antikvarnice, starinarnice i restautatori. Posetioce očekuje više od trideset učesnika, koji će pored aktikviteta, izložiti i vintiž odeću i obuću, nameštaj, igračake, predmete za kuću, stare ploče i druge dragocensti iz 40-50-60-70-80’ih godina 20. veka, kao i bogat prateći program. Ulaz na manifestaciju je besplatan.

U pratećem programu od 13 časova Tamara Rumenović, antikvaristkinja, govori na temu ”Šta su antikviteti, a šta starine?”. Sat vremena kasnije o “Dizajnu enetrijera kroz vreme” će pričati Ivana Cvejić Stojić, istoričarka umetnosti.

U 15 časova otvaramo temu “Restauracija i održavanje starinskog nameštaja”, a svoja iskustva sa prisutnima će podeliti Ljuba Lupulov, restaurator i sudski veštak za nameštaj.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu restaruriranih stolica legende jugoslavenskog dizajna Nika Kralja, čija se čuvena stolica ”Rex”, nalazi u okaviru stalne postavke prodavnice balkanskog dizajna u okviru Mikser House-a.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime