Reči su važne, šta bismo bez reči ali i govor tela može mnogo da nam kaže o partneru. 

 
Zanimljivo je naučiti govor tela i na taj način poboljšati vezu.
  
Dlanovi
 
Za sticanje poverenja veoma je važno da partneru pošaljete poruku: stalo mi je do tebe, hajde da nam bude lepo. A to ćete postići ako se tokom razgovora smejete, ako vodite računa da stopala budu okreneta ka partneru, istovremeno pokazujući dlanove. To su sve prijateljski gestovi koji se mogu lako dešifrovati.
 
Usta
 
Antropolog, stručnjak za govor tela David B. Givens tvrdi da mozak šalje poruku ustima i jeziku pre nego što izgovorimo ono što smo naumili. Ako posmatrate usta videćete kako se ona oblikuju i pre nego što se nešto kaže. 
 
Superiornost
 
Ako želimo da ostvarimo prijateljski i pozitivan odnos sa partnerom trebalo bi da kopiramo njegovo ponašanje. Istraživanja pokazuju da ljudi koji sednu na više mesto od partnera, koji dignu noge na povišenu stolicu ili isprepletu prste ruku iza vrata zapravo žele da budu superiorni. Oni koji sednu niže od partnera često zapravo zauzimaju odbrambeni položaj. 
 
Dodir
 
Fizički dodir je veoma važan u partnerskim odnosima. A evo i zašto. Dodirom se podstiče stvaranje oksitocina koji utiče na povećanje osećaja poverenja i bliskosti. Takođe povećano stvaranje oksitocina smanjuje kortizol koji prouzrokuje stres. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime