Igra Fortnite i esports šampionat se od sada priznaje kao zvanični školski sport u Sjedinjenim Američkim državama, odnosno tamošnjim srednim školama i fakultetima. Epic Games i esports organizator PlayVS su objavili da popularna igra sada dobija šest zvaničnih konferencija za takmičenje američkih škola. Svaka konferencija će održati svoje šampionate kako bi izabrali pobednika koji posle ulaze u nacionalni playoff.

Igra Fortnite esports

Takmičari sa koledža će imati samo jednu konerenciju sa nacionalnim šampionatom iz koga će se birati najbolji gejmeri. Registracije počinju ovog februara i igranje u šampionatu i konferencijama će se računati kao sportske aktivnosti tokom školske godine.

Analitičari smatraju kako je ovo značajna vest za dalje širenje esports takmičenja pošto će Fortnite igrači dobiti značajnu infrastrukturu u organizaciji svojih takmičenja i promociji svih aktivnosti.

I nismo iznenađeni, ali nešto nam se čini da igre, koliko god bile popularne ipak ne mogu da zamene sport. Pošto je sport neophodan ljudima, mladim ljudima pogotovo. Ali ko nas pita.

Tako da će košarka i fudbal izgleda polako postati relikt nekih prošlih vremena. Setite šta smo rekli za desetak godina.

Inače, ako već niste videli LoL i Louis Vuitton su nedavno predstavili nove kolekcije i skinove koje će moći da se nose kako u igri tako i u stvarnom životu.

Najbolji gejmerski računari

Najbolje igre 2020 godine

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime