Najbolje igre 2020 godine lista je pred vama i evo koji naslovi bi trebalo da sve promene u mesecima koji dolaze i donesu vrhunsku zabavu.

Ako bismo mogli da donesemo neki zaključak na osnovu prošle godine, itekako imamo šta da očekujemo. U poslednjih 12 meseci predstavljen je Resident Evil 2, Hideo Kojima je pustila dugo očekivani Death Stranding, a stigle su i Call of Duty: Modern Warfare… Nintendo je predstavio Super Smash Bros. Ultimate.

Ništa manje zanimljivo nije ni po pitanju harwarea. Microsoft i Sony su najavili svoje nove perjanice pa će uskoro stići PlayStation 5 i Xbox Serijes X. Google je predstavio prvu konzolu Stadia.

Ne morate da se sekirate ni za budućnost ako vam je već sve dosadilo pošto će najbolje igre 2020 godine po svemu sudeći biti fantastične. U našu listu nismo ubacili igre koje su već aktuelne nego samo one naslove koji se očekuju u poreodu pred nama. Dakle evo najiščekivanijih naslova igara.

Najbolje igre 2020 godine

Half-Life: Alyx

Igra stiže već u martu 2020 godine i to prvo (a možda i samo) na PC platformu. U pitanju je i mali jubilej – tačno 15 godina posle sada već legendarne igre Half-Life 2 autori iz Valve su ponovo odlučili da fanovima ponude nešto novo. A to novo je virtualna realnost. Half-Life: Alyx je njihov najveći projekat do sada sa najviše ljudi koji rade na igri, više od trećine zaposlednih. Priča će se dešavati između prva dva nastavka i pratiće Alyx Vance i njenog oca u samo srce Grada 17. Obećava…

Persona 5 Royal

Premijera je zakazana za 31. mart i to za PlayStation 4 konzolu. Sudeći po uspehu naslova Persona 5 iz 2017 godine i ovo bi mogao da bude hit. Nova igra će doneti gomilu novog contenta, nove karaktere, mesta za istraživanje i druge novitete. A trailer baš obećava.

Resident Evil 3

Igra stiže 3. aprila i to za sve tri najveće platforme: PC, PlayStation i Xbox One. Pošto je drugi nastavak bio vrlo popularan a povodom 20 godina od prve igre Capcom sprema veliko iznenađenje za fanove. Koriste isti RE Engine za remake igre. U priču se vraća Jill Valentine a tu je naravno i Umbrella Corp. Zanimljivo je da će Project Resistance biti u istom paketu sa Resident Evil 3 što će igračima dati brojne mogućnosti biranja karaktera recimo.

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake stiže 10. aprila samo za PS4. U pitanju je dugo očekivana igra i remake naslova iz 1997 godine. Velika promena je što će u novoj verziji igra biti RPG iz trećeg lica sa borbama u realnom vremenu i rotacionom kamerom.

Cyberpunk 2077

Igra stiže tek u septembru i to na sve tri platforme plus Google Stadia. Iza projekta stoji CD Projekt Red koji je ranije uradio RPG The Witcher 3 koji je dosta dobro prošao. Zasnovana je na distopijskoj priči o budućnosti u stilu Blade Runnera pošto su svetom zavladale mega korporacije. Keanu Reeves je takođe u igri i to kao Johnny Silverhand.

The Last of Us Part II

Još jedna igra samo za PS4. Pošto je Naughty Dogs dobio pre 10 nagrada za svoje izdanje nije ni čudo što stiže ova igra. Šest godina posle prvog dela ista ekipa pravi nastavak. Ellie ima 19 godina sada i radnja se dešava 5 godina posle početka. Neil Druckman reprizira ulogu autora i režisera.

Ghost of Tsushima

Radnja se dešava u feudalnom Japanu a igrači treba da vode samuraja po imenu Jin Sakai koji ima misiju da odbrani svoje ostrvo od invazije Mongola. Igra je najavljena samo za PS4.

Marvels Avengers

Dve godine posle prvih najava, Square Enic izbacuje novu akcionu avanturu u svetu Avengersa. Tu je Kamala Khan ili Ms. Marvel odnosno prvi Marvelov musliman super heroj. Zadatak je da se objedine originalni Avendžersi koji su se raspali posle terorističkog napada.

Biće tu i Captain America, Iron Man, Hulk, Black Widow, Thor… premijera je zakazana za 4. septembar kada kreće prodaja igre.

Godfall

Ovo je prvi naslov ekskluzivno najavljen za konzolu Sony Play Station 5. U pitanju je akciona RPG igra Godfall. Ne zna se kada stiže ali bi trebalo da bude vrlo zanimljiva sa nekim inovativnim načinima igre.

A naravno najbolje igre 2020 godine morate da igrate na dobrim računarima. Pogledajte i:

Najbolji gejmerski komjuteri 2020

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime