Nike reciklirane patike stižu za proleće 2020. Patike od otpadaka iz fabrike su najzad napravljene. I evo ih gore. U pitanju je Space Hippie kolekcija sa četiri modela sive boje i grubog izgleda.

Što i ne čudi pošto je Nike za njihovu izradu iskoristio otpad koji se skuplja na podu fabrike. Zbog samoodrživog pristupa, ovo su i patike sa najnižim karbonskim otiskom do sada.

Nike reciklirane patike za proleće 2020

Sve su u karakteristično sivo naradžastoj boji a najmanje 85 posto svake patike ja napravljeno od ekološkog materiala rPoly, što je varijanta popularnog Flyknit. Dobijen je od reciklirane pastike i ostataka majica i različitih otpadaka u proizvodnji drugih proizvoda.

Đon je napravljen od Crater pene koja koristi 15 posto Nike Grind gume. Kombinuje se sa recikliranim ZoomX ostacima zbog čega je sve lagano i udobno.

I baš onako deluju svemirski, kao što im i ime navodi. Recimo kao da ćemo ih svi nositi krijući se u tunelima kanalizacije kada sve biljke na našoj planeti konačno izgori zbog globalnog zagrevanja.

Sve će biti dostupno na Nike SNKRS ovog proleća 2020, osim modela Space Hippie 4 koji stižu na leto. Cene još nisu objavljene.

Pogledajte i:

– Najskuplje patike u Srbiji

– Najbrže patike

– Najudobnije patike

– Najskuplje patike

– Kako očistiti patike

– Patike za zimu

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime