Kako prepoznati kopiju patika? U poslednje vreme sve teže. I to su primetile i velike kompanije koje gube milijarde zbog lažnih modela proizvedenih u ilegalnim pogonima.

E pa to bi uskoro moglo da se promeni. Firma Entrupy iza koje stoji Louis Vuitton predstavila je novi sistem za autentifikaciju originalnih i otkrivanje kopija patika.

Sve radi za manje od 60 sekundi. Sistem je napravljen kako bi se izborio sa brzorastućim tržištem sve kvalitetnijih kopija.

Kako prepoznati kopiju patika?

Sistem koji je nazvan Legit Check Tech ima aplikaciju i posebnu kutiju za slikanje. Dovoljno je da stavite patike u kutiju gde ćete ih slikati iz svih uglova. Potrebno je da odaberete da li je u pitanju Nike ili adidas model (uskoro će biti podržani i drugi proizvođači).

Slika se i etiketa patika, kao i đon. Onda će aplikacija analizirati sve i posle desetak sekundi proceniti da li su patike autentične ili ih nema u bazi, odnosno da su fejk.

Koosnivač i CEO firme Vidyuth Srinivasan kaže da imaju 100 posto uspešnosti u prepoznavanju originalnih i fejk patika. Da bi to postigli testirali su na stotine kopija. Aplikacija je zapravo toliko dobra da može da prepozna i da je kopija napravljena u istoj fabrici kao originalna Nike patika.

Entrupy zbog svega daje i finansijsku garanciju. Ako aplikacija ne prepozna kopiju nadoknadiće troškove kupovine patika.

Firma je već ranija napravila sličan sistem za prepoznavanje kopija dizajnerskh torbi.

Pogledajte i:

Najskuplje patike u Srbiji

– Najbrže patike

– Najudobnije patike

– Najskuplje patike

– Kako očistiti patike

– Patike za zimu