Najjeftiji kompjuter koji smo pronašli košta samo 1500 dinara. I dobijate puno toga za te pare.

U pitanju je Mecool M8S Plus W koji se nalazi u ponudi na AliExspress. Ceo računar spakovan je u malu crnu kutiju 10 x 10 cm i debelu svega 16mm, odnosno ne veću od dva telefona složena jedan preko drugog. Iako se u nazivu uređaja nalazi i Smart TV Box, što je više marketinški trik pošto će većina ljudi ovaj model iskoristiti upravo kao prečicu da dobiju pametni televizor u pitanju je pravi pravcati računar. I to:

Najjeftiji kompjuter

Računar ima Quad core procesor, 1GB radne memorije i 8 GB prostora za instalacije. Znamo, znamo, to nije mnogo. Ali za ono za šta je namenjen je više nego dovoljno.

A to nešto je da za smešne novce dobijete potpuno funkcionalan računar koji može skoro sve kao i pravi PC računari. Šta je to, možda se pitate? Pa to je recimo da možete ga prikačite na vaš televizor i tako dobijete smart TV sa punim pristupom internetu i aplikacijama.

Kako najjeftiniji kompjuter koristi Android 7.1 sve aplikacije koje možete da instalirate na telefon ili tablet radiće i na njemu. Dakle i Netflix, HBO Go

Dobićete čak i daljinski upravljač u kompletu.

Što se tiče konekcija tu je WiFi, bluetooth, USB ulazi i HDMI konektor. Više nego dovoljno. Gratis ćete dobiti i HDMI kabl koji sam košta u domaćim prodavnicama kao ovaj ceo računar.

Pored streaming servisa, radiće i Youtube. I ne samo to, možete ga koristiti i za surfovanje ili kucanje tekstova. Pregršt je nezahtevnih Android aplikacija koje će sasvim lepo raditi i ispuniti vaše prohteve, od editovanja slika pa do vremenske prognoze. Uostalom i Google Chromebook laptop računari imaju android operativni sistem i rade više nego sjajno za osnovne prohteve. Na ovaj kompjuter bez ikakve muke i problema možete da nakačite i tastaturu ili miša i radite. Ali, ne morate, uz pomoć daljinskog upravljača ćete lako pristupiti aplikacijama i pustiti film.

Dakle, ako imate monitor viška ili stari televizor, ili želite da napravite jeftin računar u vikendici evo sjajne ideje! Ako ste nedavno ostali bez N1 televizije, evo ideje kako da vaš stari TV povežete sa internetom i gledate sve što poželite.

Pogledaj i: Najbolji gejmerski kompjuteri.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime