Ok, nećete umreti ako pojedete neku od ovih namirnica jednom, ali bi svakako trebalo da ih izbegavate kada god je to moguće.

Sir u listićima

Sir u listićima je ukusan. Ali ima jedna sitnica koju bi trebalo da znate. To nije sir, U pitanju je smesa napravljena od mešavine masnoća, proteina surutke, emulgatora i boja za hranu. “Pun je soli i toliko mastan da u jednom listiću imate više masnoća nego u bilo kom drugom mlečnom proizvodu iste količine", kaže nutricionistkinja Beth Warren.

Viršle, kobasice, salame

Prerađeno meso je puno masnoća, a ima i užasno puno soli. Neke od mesnih prerađevina sadrže nitrate, a to su hemijski aditivi koji se povezuju sa različitim vrstama raka.

Margarin

Margarin je najveći neprijatelj našeg zdravlja, jer je prepun soli i začepljuje arterije transmastima pa povećava rizik od srčanog i moždanog udara.

Gazirana pića

Prepuna su šećera. Toliko da ćete verovatno dobiti dijabetes ako ih redovno pijete. Uz to imaju veštačke arome koje sigurno nisu dobre za vas.

Dijetalna gazirana pića

Iako mislite kako su ona dobra jer ne sadrže šećer, svako dijetalno gazirano piće bez šećera u sebi sadrži veštačke zaslađivače koji povećavaju šansu da dobijete dijabetes ali i druge ozbiljne bolesti.