Streamovanje igara nikad nije bilo lakše. Nvidia GeForce Now je servis za streaming igara koji bi mogao da promeni dosta toga. Tržište je još mlado ali je ponuda već zanimljiva. IT giganti su shvatili ogroman potencijal streming servisa za igre pa su već u ponudi Google Stadia i Microsoft Project xCloud sa sličnim konceptom.

Streamovanje igara

Sada je tu i GeForce Now. Ali trebalo bi da znate da Stadia ima samo odabrane naslove igara kojih uz to nema previše, a Project xCloud se oslanja na igre za Xbox One. Sa druge strane Nvidia GeForce Now podržava bukvalno sve igre za PC koje možete da zamislite.

Uz pomoć ovog streaming servisa možete da igrate bilo koju igru za PC na bilo kom hardveru – Windows računaru, MacOS ili čak Android uređaju.

Recimo hoćete da igrate Red Dead Redemption 2 na telefonu? Može!

GeForce Now ne radi kao prodavnica igara nego kao servis kojim možete da povežete vaše naloge. I sve funkcioniše odlično.

Već možete da se prijavite i odaberete između besplatnog i Founders account. Besplatni nalog podrazumeva sat vremena igre dnevno, uz moguće čekanje na red kada je velika navala. Za 5 dolara mesečno dobijate 6 sati dnevno i prioritet za resurse, što je pošteno.

Oba naloga omogućavaju streming od 1080p sa 60 sličica u sekundi.

Što se tiče internet zahteva, Nvidia preporučuje dobrih 50Mbps za najbolje iskustvo i to bi nekome moglo da predstavlja problem.

Najbolje igre 2020 godine.

Najbolji gejmerski kompjuteri.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime