Beoplay A1 mobilni zvučnik

Vrhunski zvuk u malom pakovanju

Prenosivi ili lepše rečeno mobilni zvučnici postali su veoma tražena roba i to paralelno sa povećanom prodajom pametnih telefona. Posebno su zanimljiva kompaktna rešenja dobrog zvuka i velike radne autonomije baterije, još ako izgledaju lepo to je sigurna dobitna kombinacija. Kompanija B&O na ovom polju nudi nekoliko sjajnih rešenja, među kojima se nalazi i A1 zvučnik koji je u tekućoj godini osvojio brojne prestižne nagrade, kako za dizajn, tako i za radne karakteristike, ali i funkcionalnost. Isti se od sličnih rešenja izdvaja i po tome što donosi nekoliko sjajnih funkcija koje u osnovi A1 zvučnik čine multipraktičnim „gedžetom“, a ne samo zvučnikom koji besprekorno reprodukuje muziku.

Beoplay A1 je u ovom trenutku definitivno jedan od najlepših prenosivih zvučnika na tržištu. Napravljen je od vrhunske plastike, aluminijuma i silikona i dostupan je u dve boje (srebrnoj i maslinasto zelenoj) koja je svaka na svoj način veoma atraktivna i čini ga maksimalno privlačnim. Sa druge strane ovaj zvučnik teži svega 600 grama i koncipiran je tako da bude full otporan na većinu spoljnih uticaja, zbog čega i donosi dosta širu primenu u odnosu na slična rešenja. Inače, Beoplay A1 je dizajnirao poznati kreator audio opreme Cecilie Manz, koji je već u više navrata do sada osvajao brojne nagrade za svoja vizuelna rešenja.

Osnovu Beoplay A1 zvučnika čini skup više manjih zvučnika. Konkretno, to su dva vufera i tvitera snage od po 30W i dva zvučnika snage od po 140W. Ovolika izlazna snaga dovoljna je da ozvuči čak i veće prostorije, kao i manje žurke, rođendane ili kasna večernja druženja sa prijateljima. Ipak, ono što je mnogo važnije je sam kvalitet zvuka koji je apsolutno za svaki respekt. Testovi su pokazali kako Beoplay A1 zvučnik rame uz rame može da stane sa ozbiljnim zvučnim sistemima. Svi tonovi su gotovo besprekorno reprodukovani dok je bas čist, jasan i prodoran. To u prevodu znači da sa ovim zvučnikom odlično „zvuči“ kako muzika 70-tih, 80-tih i 90-tih, tako i moderna muzika, kao i klasične note.

Beoplay A1 zvučnik nije dobar samo za „svirku“, već i za komunikaciju. Može da posluži za ćaskanje preko Skype-a i Viber-a (Vajbera), ali i za konferencijske pozive. Takođe, preko prateće aplikacije može da se konfiguriše tako da korisnika obaveštava o prispelim mejlovima i SMS porukama, kao i da zvučno javi šta vlasnika od obaveza čeka u tekućem danu, sedmici ili mesecu. Potpuno logično A1 zvučnik sa izvorima zvuka komunicira preko Bluetooth veze poslednje generacije, a za isti postoji i posebno osmišljena aplikacija koja je grafički veoma lepo sređena i maksimalno je funkcionalna. Preko pomenute je moguće upravljati basom, niskim i visokim tonovima, ali i određivati prirodnost i snagu zvuka. Jača strana ovog sjajnog zvučnika je i njegova baterija koja nudi/donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju, a i kada energije nema baterija se veoma brzo napuni i zabava opet može da počne.

Iako je reč o kompaktnom zvučniku od koga se ne očekuje da „kida“ realnost sa A1 je dosta drugačija – ovo je mobilni zvučnik koji sjajno „peva“ i koji sve muzičke pravce gotovo savršeno reprodukuje. Njegova izrada je gotovo besprekorna, a ima i sjajan set dodatnih funkcija. Uslovno rečeno jedina mana Beoplay A1 zvučnika je njegova previsoka cena, međutim kada se pogleda koliko lošija rešenja imaju papreno visoke cene cifra od 33.000,00 dinara i nije onda tako visoka.

Cena (sa PDV-om): 33.000,00 dinara
Kontakt: iStyle

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *