Bang & Olufsen Beosound A5 zvučnik nije za obične smrtnike. Zbog prefinjenog izgleda i visoke cene, više će odgovarati nekoj klijenteli iz viših socio-ekonomskih kateogirija. Dakle, ako planirate da na njemu slušate narodnjake ispred lokalne birtije, bolje ga preskočite.

Danski majstori luksuza već 100 godina prave vrhunske audiofilske komade u selu Struer. Tako je i kod ovog modela, napravljenog od metala i to ručno u njihovim fabrikama.

Beosound A5 Spaced Aluminium je novi zvučnik serije A5 i donosi čist skandinavski minimalizam. Vrhunska reprodukcija se naravno podrazumeva.

Inženjeri kompanije kažu da je na njemu rađeno godinama i da je rezultat impresivan u svakom pogledu. Verovatno najviše u pogledu zarade koje će doneti vlasnicima kompanije.

Ali pazite i ovaj detalj.

Rešetka najnovijeg Beosound A5 napravljena je od više od 3.500 aluminijumskih diskova koji su obrađeni u različitim fazama, što je proces koji zvučniku daje poseban izgled.

Zvuk se prostire po 360 stepeni a unutra su četiri zvučnika. Svaki drajver ima svoje pojačalo, uključujući oba drajvera punog opsega od 50 mm smeštena u srcu zvučnika. Tu je i jedan visokotonac od 20 mm i ogroman bas od 130 mm. Reprodukcija zvuka je nenadmašna za ovu veličinu kutije.

Novi model može da radi u paru. Uzmite od roditelja par hijada evrića, kupite dva komada i dobićete još bolji stereo zvuk.

A jednim dodirom u B&O aplikaciji i ovi zvučnici će se automatski prilagoditi i pružiti „idealan izlaz zvuka“ na osnovu vaše pozicije.

Što se tiče povezivanja, Beosound A5 ima sve, uključujući Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6 i podršku za streaming servise kao što su Apple AirPlai 2, Chromecast, Spotify i Tidal. Baterija pruža 12 sati reprodukcije a na sebi ima bežičnu podlogu za punjenje telefona.

Cena je… pa 1.499 evra.