Najbolji na testu: Sony Xperia P

Sony predstavio najsjajniji pametni telefon na tržištu

Ako ste ikada pokušali da gledate fotografije ili čak pročitate poruku na pametnom telefonu po jakom suncu, onda vam je ovaj problem sigurno poznat: na tako jarkoj svetlosti jedva da išta vidite na ekranu. Ali Xperia P vas nikada neće ostaviti u mraku, čak ni po najjačem svetlu, jer je ovaj pametni telefon opremljen Sony-jevom oprobanom “White Magic” displej tehnologijom.

Kompanija Sony Mobile Communications stvorila je nezavisnu laboratoriju za testiranje da bi izmerili osvetljenje displeja i uporedili ga sa jedanaest drugih pametnih telefona. Stručnjaci laboratorije „The TESTfactory“, koja sprovodi i testove za časopise kompanije WEKA Media Publishing GmbH (poput Connect, Pcgo, Stereoplay) i koja predstavlja međunarodno priznat izvor komparativnih testova, minimalizovali su sve spoljne uslove, podesili displej svakog pametnog telefona na maksimum i potom pomoću spektrometra izmerili osvetljenje svakog displeja. Ubedljivi pobednik: Sony Xperia P, sa 867 kandela.

Ovi fantastični rezultati postignuti su zahvaljući Sony-jevoj White Magic displej tehnologiji, koja je po prvi put upotrebljena u jednom pametnom telefonu. Boja svakog piksela (uključujući belu) na standardnom LC displeju dobija se mešanjem tri podpiksela: crvenog, plavog i zelenog. Ali 4-inčni Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine tehonologijom u Xperia P ima četvrti, beli potpiksel. On omogućava značajno osvetljavanje displeja, čistu i jasnu sliku, čak i po najjačem suncu.

Xperia P ima mnogo sjajniji displej, ali ne koristi više energije zahvaljujući ugrađenom foto-senzoru koji inteligentno podešava osvetljenost ekrana na osnovu okruženja.

Xperia P je dostupan u srebrnoj i crnoj boji, po maloprodajnoj ceni od 59.499 dinara.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *