Huawei je upravo predstavio novi Watch Fit 3 i mi smo ga testirali među prvima i to ne samo u Srbiji. Sat izgleda skoro pa identično kao aktuelni Apple Watch modeli, ali po svim karakteristikama Huawei sat je značajno bolji – lakši je i tanji, ima veći ekran i mnogo bolju bateriju.

Kao i kod prethodnih modela serije FIT ova oznaka se odnosi na F za fashion, I za Innovation i T za Thinnes. A to znači da su ovi satovi istovremeno modni detalj, prepun inovacija u elegantnom, tankom kućištu.

Njegova debljina je svega 9.9 mm, masa 26 grama, a Huawei navodi da je za izradu bila neophodna prava umetnost inženjerstva uz sofisticiranu tehnologiju.

I to se odmah vidi pa ističemo zaista vrhunski kvalitet izrade – sve je urađeno na najvišem nivou od divne mekane narukvice koji želite da osetite na ruci, pa do aluminijumskog kućišta otpornog na vodu do 5 atmosfera. To znači da će sat moći da pokisne, pokvasi se, pa i da plivate sa njim, ali ne i da ronite.

Fit 3 je idealne veličine i vrlo prijatan na ruci. Ovakav dizajn sata je postao univerzalni standard za svakodnevno nošenje, ali nama je više prilagođen za sport a manje za formalne prilike. Ipak, bezbroj skinova je u ponudi pa ćete lako sat prilagoditi ličnim preferencijama ili garderobi, odnosno prilici.

Sa desne strane je krunica i to u crvenom finišu, a odmah ispod je funkcijski taster.

Ekran je dijagonale 1.82 inča, u pitanju je AMOLED rezolucije 480 x 408 tačaka. Odnos ekrana i kućišta je oko 77 posto.

Kvalitet ekrana je vrhunski i bez ikakvih problema ćete moći da ga koristite i uz direktno sunce u sred leta. Kapacitet baterije je 400 mAh i biće dovoljna za prosečnih 7 dana bez punjenja a uz nešto štedljivije korišćenje izdržaće i punih 10 dana, što je odlično odnosno u samom vrhu ponude. Za 10 min na punjaču dobićete ceo dan autonomije, a za punjenje do 100 posto potrebno je oko sat vremena.

Od ostalih karakteristika važno je istaći da će sat pratiti sve važne aktivnosti tokom dana i noći pa i saturaciju kiseonikom, otkucaje srca i nivo stresa.

Iako je kombinacija ekrana osetljivog na dodir, krunice i dodatnog funkcijskog tastera više nego dovoljna za lako i intuitivno upravljanje satom, sve njegove kompleksne fukcije ćete iskoristiti uz Huawei Health aplikaciju. Instalira se brzo i lako povezuje sa uređajem na jedan od nekoliko ponuđenih načina, a skeniranje QR koda je bilo najbrže.

Sama aplikacija ne zahteva previše podešavanja već će posle vaše saglasnosti početi da prati sve što radite. I to nam se dopada, zato što smartwatch ne treba da bude još jedan ekran u koji ćete gledati, već diskretna podrška i motivacija za aktivniji i kvalitetniji život i čini nam se da je Huawei baš uspeo da to i ostvari.

Sat će tako redovno pratiti vaše aktivnosti i ukoliko želite podsećati vas na vaš režim treniranja, nivo stresa ili broj koraka i kalorija koje ste prešli odnosno potrošili.

Takođe, sat će u kontinuitetu analizirati stanje vašeg organizma i preporučiti određene promene. Huawei ističe da su njihove tehnologije za praćenje ciklusa sna, odnosno otkucaja srca i preporuke koje ćete dobiti zasnovane na naučnim istraživanjima.

Sama aplikacija je logično podeljena na segmente pa prečicom možete da pratite zdravstvene aspekte, vežbanje ili dobijete informacije o uređajima i nalogu, kao i da se povežete sa drugim aplikacijama i programima treninga, kao što je recimo Strava aplikacija. Skoro sve to ćete, posle inicijalnog povezivanja moći da uradite i na satu, bez potrebe za uključivanjem aplikacije.

A što se tiče samog vežbanja, dovoljno je da kliknete na funkcijski taster, odaberete sport i krenete. Podržano je preko 100 sportova, kako unutra tako i spolja uz praktične savete, koji mogu da se porede sa ličnim trenerom uvek pri ruci. Odnosno na ruci.

Sve pokreće brzi i stabilni Harmony OS pa se funkcijama sata sasvim lako pristupa. Povlačenjem ekrana odozgo dobijate osnove prečice za podešavanja, kao na Android telefonima, dok pritiskom na krunicu dobijate pristup aplikacijama.

Ističemo mogućnost primanja poziva pa čak i slušanja muzike na satu. Kvalitet zvuka je bio vrlo dobar, pa ćete lako obaviti poziv čak i u bučnom okruženju ili slušati muziku dok vežbate.

Lako možete pristupiti i kalendaru, vremenskoj prognozi ili podacima o vašim aktivnostima.

Još jedna korisna opcija za devojke je i praćenje mesečnog ciklusa sa kalendarom i podsetnikom za plodne dane ili sledeći ciklus.

Sve radi brzo i sasvim intuitivno – čak i neiskusni korisnici će se posle par minuta sroditi sa uređajem.

Veštačka inteligencija je naravno implementirana pa, ako primeti da niste aktivni podsetiće vas da je vreme za sport, a tokom vežbanja ćete moći da pratite otkucaje srca ili nešto karakteristično za sport kojim se bavite, recimo prosečnu brzinu kretanja ukoliko vozite bicikl.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnim modelima, Huawei Watch Fit 3 nudi i predloge treninga kao i konkretne vežbe sa animacijama i audio instrukcijama kojima ćete lako pristupiti. Svi personalni treninzi će biti prilagođeni korisnicima na osnovu sposobnosti ali i tempa, trenutnog pulsa i drugih faktora… a korisnici mogu da dobiju više od 200 režima treninga.

Vrhunski dizajn i kvalitet izrade, pouzdana aplikacija i profesionalni nivo treninga uz nenadmašnu bateriju i odličan ekran su ono što izdvaja ovaj model u odnosu na konkurenciju.

Huawei Watch Fit 3 sat biće dostupan u Srbiji od 22. maja po ceni od 22.999 dinara za verziju sa gumenom narukvicom, dok su modeli sa kožnom i platnenom narukvicom 24.999 dinara. Svi kupci do kraja juna dobijaju i FreeBuds SE3 slušalice na poklon.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime