Hakovana Exit strana

Albanski hakeri preoteli Facebook stranicu Exit festivala

Facebook stranica EXIT festivala “hakovana” je danas rano popodne. Svi administratori stranice ostali su bez naloga koji su omogućavali pristup stranici i uređivanje sadržaja. Na stranici su se prvo pojavili post i link koji se tiču administriranja korisničkih stranica, a zatim i parole „VRATILI SMO SE!“ i „NIKO NE MOŽE UZETI NAŠU STRANICU“. Postovi su napisani na engleskom i na srpskom jeziku.

 

Admistratori EXIT-a su odmah ispod ovih postova ostavili komentar da je stranica hakovana, ali su komentari uklonjeni gotovo istog trenutka. U jednom trenutku pojavio se komentar izvesnog Ervina Sulaja: „Vaša stranica je hakovana i uskoro će biti izbrisana“.  Ervin umesto fotografije na svom profilu ima sliku: stisnutu pesnicu i logo „Albanske sajber armije“ uz moto „Mi ne zaboravljamo!“.  Postavljen je video nastup Dejvida Gete sa prošlogodišnjeg  EXIT-a, nekoliko besmislenih postova na lošem engleskom jeziku, video Tupaka Šakura i Karla Koksa. Hakovane su i Facebook stranice EXIT – Makedonija i EXIT – BiH, namenjene informisanju fanova u ove dve zemlje.
 
EXIT je o napadu obavestio i Facebook.

1 comment on “Hakovana Exit strana”

  1. Tipično. Neki admin se upecao na phisher i dalje je bilo lako. To su dečica koja nemaju šta da rade, a i svi mi treba da poradimo na sigurnosti.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *