Najskuplje Levi’s farmerke prodate su upravo i to za vrtoglavih 87.400 dolara. Ali nisu to baš obične farmerke, već jedan od najstarijih modela napravljenih i sačuvanih do danas.

Farmerke su izložene na aukciji u New Mexiku a kupio ih je kolekcionar Kyle Haupert iz San Diega zajedno sa Zipom Stevensonom koji drži kompaniju Denim Doctors.

“Nismo planirali da ih kupimo zajedno sve dok nije počela aukcija”, objasnio je Stevenson.

Procenjuje se da su ovo najskuplje Levi’s farmerke svih vremena.

A evo i zašto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denim Doctors (@denimdoctors)

“Ove farmerke su neverovatno retke, pogotovo u ovako dobrom stanju i veličini”, objašnjava Stevenson koji već tri decenije drži firmu za prodaju i popravku farmerki u Los Angelesu.

On kaže i da je prvi put čuo za farmerke pre oko 5 godina kada su pronađene u jednom napuštenom rudniku. Pronašao ih je Michael Harris koji je pretražio oko 5 starih rudnika tokom pet godina. Farmerke su napravljene i nošene u vreme Zlatne groznice u Kaliforniji gde su inicijalno i nastale.

Procenjuje se da su ove Levi’s farmerke iz osamdesetih godina 19 veka i kao takve jedne od najstarijih sačuvanih. Sve druge iz tog perioda su u muzejima ili u lošijem stanju.

Zanimljivo je da i danas ove farmerke mogu da se nose.

“Mogu da zamislim da ih nosi Johnny Depp ili Jason Momoa”, kaže Stevenson.

Novi vlasnici farmerki planiraju da ih prodaju ukoliko se pojavi kupac koji bi ih izložio u muzeju. Do tada se nalaze u sefu a mogu i lično da se vide ukoliko se poseta zakaže.

Pročitajte i kako su farmerke stigle u Jugoslaciju i Srbiju šezdesetih godina prošlog veka.

Kao i:

Kako kupiti vintage farmerke u Srbiji

Kako oprati farmerke

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime