Adidas maska za lice je među popularnijima na svetu, pa je tako i u Srbiji i Beogradu. I izgleda da više nije važno da se samo zaštitimo maskama za lice. Možda postaje važnije da li je maska firmirana, koliko košta i kako nam stoji.

Tako sa tržišta stižu podaci da je recimo, Adidas maska za lice planula. Ona je napravljena od meke i prozračne tkanine i može da se pere koliko god želite puta.

Adidas maska za lice

Treba imati u vidu da nije prava medicinska maska niti lična zaštitna oprema ali može da štiti od virusa.

Ima dva sloja a napravljena je od 40 posto recikliranog materijala i može se prati.

Maske su uniseks i ima ih u više veličina.

Možete da odaberete crnu ili plavu.

Deo zarađenog novca Adidas odvaja za Fond za sprečavanje koroavirusa kod dece.

Prema predviđanjima stručnjaka za globalno tržište ponuda maski za lice će rasti do 2025. godine skoro za pet posto.

Što se tiče Adidas maske, dobra stvar je da je izuzetno udobna, čak i kod dužeg nošenja, čak i prilikom sportskih aktivnosti. To znači da ćete moći da je recimo nosite ceo dan u školi. Ili na sportu. I da je perete. Adidas loko se nalazi sa leve strane i dovoljno je upadljiv da svi vide da ste baš nju odabrali.

Ovaj model definitivno zaslužuje našu preporuku a dolazi i u više boja pa možete da kombinujete sa ostatkom outfita ili u zavisnosti od raspoloženja svakog dana.

Šta je najvažnije kod dobre maske za lice?

Nekoliko stvari bi trebalo da znate. Pre svega, materijal od koga je napravljena bi trebalo da ne propušta sitne čestice. Najbolje koje mogu da se kupe su N95 maske i one dokazano smanjuju rizik od zaraze virusima, zato što sprečavaju da virus prođe kroz četvoroslojni materijal. Nešto manje efikasne su hiruške maske, iako su i one dosta dobra zaštita. Na kraju, tu su tekstilne maske. Naravno, zavisi i od kakvog tekstila su napravljene, pa one guste višeslojne mogu da pruže dosta dobru zaštitu. Ove imate test različitih materijala.

Takođe, važno je da maska što boje naleže na lice kako ne bi vazduh prolazio sa strane.

Na kraju, vodite računa da masku koju ste nosili ne dirate rukama, kako ne biste tako viruse preneli na lice do nosa, usta i očiju, što je još jedan mogući način zaraze.

Prednost maski od tekstila, pa i adidas maske za lice jeste što mogu da se peru i što su prijatne za nošenje.

Adidas maska za lice – Utisci korisnika

Adidas maska je napravljena od dva sloja poliesterskog platna. Zato spada među najlakše sportske maske i one sa kojima se najlakše diše i to je za preporuku. Osećaj i lakoća disanja su u rangu hirurških medicinskih maski koje su veoma prijatne za nošenje. Ovde je vrlo slična situacija.

Dobra stvar je kako je adidas maska izuzetno elastična i ponaša se kao dupla koža na vašem licu čim je stavite. Mali minus je što trakice koje se kače za uči ne mogu da se podešavaju pa će nekoga stezati tokom dugotrajnog noejna. Takođe, nema prilagođavanja ni mosta na nosu što dovodi do toga da će nekima maska stajati previše visoko i smetati recimo prilikom nošenja naočara. Ipak, ovaj problem se rešava u velikoj meri dobrim izborom veličine maske koju ćete kupiti.

Pogledajte i – Koji materijal je najbolji za masku

Što se tiče održavanja, vrlo su jednostavne. Kompanija preporučuje da masku samo ubacite u veš mašinu. A kako u pakovanju dobijate tri komada, uvek ćete bar jednu imati pri ruci.

Evo i zvaničnog opisa adidasa za svoje super popularne maske:

“Napravljena je od mekanog prozračnog platna, adidas zaštitna maska za lice je prijatna, pere se i može ponovo da se koristi za svakodnevno vežbanje.

Maska nije medicinska niti je lična zaštitna oprema, ali može da pomogne u sprečavanju širenja virusa.”

I to je veoma dobar opis. Maska je izuzetno prijatna za nošenje. Ne pruža zaštitu poput N95 maski, ali pomaže u sprečavanju širenja virusa.

Na kraju, ne zaboravite da adidas od svakog prodatog pakovanja 2 dolara daje za fond Save the Children koji pomaže  borbi protiv korone.

Pogledajte i:

Nike maska za lice
Under Armour maska za lice

3 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime