Da vam je neko pre godinu dana rekao da će telefon u klasi do 200 evra imati brzo punjenje od 33W uz bateriju od 5.000mAh, kameru od 50 megapiksela i Android 13, verovatno biste se nasmejali.

E pa ne šalimo se.

realme, najbrže rastući brend pametnih telefona na svetu, pre nekoliko dana je predstavio model C53, koji će izvesno zatalasati tržište povoljnih modela. Dakle, u pitanju je prvi model sa punjenjem od 33W u cenovnom segmentu ispod 200 evra. I sve druge karakteristike prevazilaze cenovnu klasu, što je već postalo sasvim uobičajeno za realme, pružajući ubedljivo najbolji odnos cene i onoga što pruža, bilo da se radi o osnovnim modelima, ili telefonima koji imaju ambiciju da poremete flagship segment poput realme 11 Pro+.

realme c53 je spakovan u atraktivno Ultra Slim kućište debljine svega 7.49mm. Karakterističan dizajn koji smo već viđali na drugim modelima je i ovde primenjen, pa će nešto upućeniji korisnici izvesno početi da prepoznaju o kojim uređajima je reč. I to je dobro, pošto realme ima šta da ponudi tržištu i kupcima zbog čega je važno da se raspoznaje u masi drugih. Model dolazi u dve boje: Champion Gold i Mighty Black, a za izradu pozadine telefona iskorišćena je posebna tehnologija sa šest slojeva premaza čime se dobija atraktivan izgled sa milionima čestica koje svetlucaju.

Prednjom straanom dominira LCD ekran dijagonale 6,74 inča sa osvežavanjem od 90Hz i sa maksimalnom osvetljenošću od 450 nita. U njegovom gornjem delu je prva Android Mini kapsula, urađena po uzoru na iPhone. Podešavanje je jednostavno a tu možete smestiti obaveštenja o statusu baterije, korišćenju protoka ili statistiku broju koraka.

Rezolucija ekrana je 720×1600 tačaka a screen-to-body ratio 90.3%. Kvalitet prikaza je vrlo dobar, dovoljno svetao i oštar. Za većinu korisnika biće više nego dovoljan za svakodnevno korišćenje.

realme C53 se može pohvaliti kamerom od 50 MP sa otvorom blende f/1.8 i to je veoma značajno pošto će korisnicima pružiti izuzetne snimke. Uz dovoljno svetla, kadrovi će biti oštri, dinamičnih boja i prirodnog izgleda, kao da se radi o telefonu srednje klase. Uz brojne dodatke koje pruža aplikacija kamere (50MP Mode, Video, Night Mode, Panoramic view, Expert, Timelapse, Portrait Mode, HDR, AI Scene Recognition, Filter and Slow Motion), pregršt je mogućnosti za kreiranje odličnog sadržaja.

Što se tiče punjenja, u ovom cenovnom rangu realme C53 je nenadmašan. SUPERVOOC punjač od 33W se dobija u kompletu a za svega 31 minut napuniće bateriju do 50%.

realme se specijalizovao su brzo punjenje (pogledajte naš prikaz modela GT3), pa su i ovde primenjeni brojni sistemi zaštite.

realme C53 pokreće T612 osmojezgarni čipset uz podršku 12 GB dinamičke RAM (6 + 6 GB) i 128 GB ROM memorije, što je najveća memorija u segmentu. Tu je i MicroSD ležište kojim se može proširiti kapacitet do 2TB.

Operativni sistem koji sve pokreće je Android 13 uz Realme UI T koji je veoma intuitivan, stabilan i zreo. Čak i potpuni početnici će se lako snaći i posle par sati ovladati svim detaljima.

Uz odličnu kameru, brzo punjenje, atraktivan dizajn i pregršt memorije realme c53 je već šampion svoje klase.

Uređaj se u Srbiji prodaje po preporučenoj ceni od 20 999 RSD za verziju sa 6GB+128GB memorije. Do kraja meseca promotivna cena je 18 999 RSD kod zvaničnih prodajnih partnera.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime