Posle testiranja realme 11 Pro+ sada je na red došao i drugi model iste serije – realme 11 Pro.

Na osnovu naziva uređaja jasno je da se radi o telefonu nešto slabijih karakteristika, ali naravno i niže cene, a to je faktor koji itekako utiče na odluku o kupovini.

realme 11 Pro se izgledom i dizajnom ni najmanje ne razlikuje od “starijeg brata”, pa donosi premium izgled rezervisan za flagship uređaje mnogo više cenovne klase. Veganska koža na poleđini izgleda vrhunski a pokazala se odlično tokom svakodnevnog korišćenja, pošto se na njoj ne vide fleke, otisci prstiju i ogrebotine.

Jedan od glavnih aduta ovog modela svakako je zakrivljeni OLED ekran dijagonale 6.7 inča. I čim ga uključite oduvaće vas kvalitetom slike, dinamikom boja i količinom svetla. A ni to čak nije sve.

Rezolucija ekrana je FHD+ odnosno 2412×1080 tačaka uz 800 nita osvetljaja i osvežavanje od 120Hz, što je do pre nekoliko meseci bilo rezervisano samo za telefone skuplje od 1.000 evra. Ističemo i frekvenciju zatamnjivanja od 2160Hz PWM (u poređenjeu sa 480Hz kod standardnih ekrana) što će posebno odgovarati kvalitetu slike i sprečiti zamor očiju u mračnijim uslovima rada. Na realme stranici možete pronaći objašnjenje zašto je PWM značajan.

realme navodi kako je ovo ubedljivo najbolji ekran u klasi i moramo se složiti da kvalitet prikaza ne samo da tuče konkurente u cenovnom rangu već može da se nosi i sa značajno skupljim modelima.

Kako su dizajn kućišta i izgled uređaja identični kao kod modela realme 11 Pro+ i ovde je screen-to-body odnos 93.65% sa okvirom od svega 2.33mm. Zbog svega, telefon izgleda luksuzno i prefinjeno.

Druga najvažnija osobina modernih telefona je kamera i realme i ovde ima adute u rukavu. Pre nekoliko dana smo objavili test kamere realme 11 pro+ i njega možete pronaći na linku.

Model realme 11 pro donosi nešto drugačije karakteristike.

Pre svega, tu je senzor od 100 megapiksela i dodatni senzor dubine. realme je ovaj pristup sa samo jednim kvalitetnim foto senzorom već više puta primenio i on itekako ima smisla. Nedostatak različitih žižnih daljina kamera nadoknađuje visokom rezolucijom i dobrim pratećim software-om.

Zanimljivo je da je realme odabrao Omnivison senzor nove generacije koji pruža odličan kvalitet snimaka. U nekim situacijama mogao je da se nosi i sa Samsung senzorom od 200MP kod modela 11 Pro+. Otvor belende je f1.75 a tu je i optička stabilizacija. Oštrina snimaka je bila izuzetna čak i uz digitalni zum od 2x, za koji realme navodi da je bez gubitaka u kvalitetu, koji se dobija kropovanjem slike u visokoj rezoluciji. Jedino je dinamika boja nešto manja, ali kamera će zadovoljiti čak one zahtevnije korisnike. Posebno ističemo kvalitet noćnih snimaka.

Ima tu još dobrih detalja za koje je saslužna odlična aplikacija kamere, poput auto zuma, grupnog portreta ili one take snimaka i trebaće vam neko vreme da sve savladate ali onda se zaista otvaraju razne mogućnosti za kreiranje vrhunskog sadržaja, pre svega za društvene mreže.

Još jedna karakteristika je za svaku pohvalu a to je brzo punjenje od 67W i baterija od 5000mAh. Punjač naravno dolazi u kompletu.

Sve pokreće odlični i energijom štedljivi Dimensity 7050 5G čipset sa 8GB radne memorije i odličnih 256GB memorije za skladištenje što je u proseku duplo bolje od konkurenata iz klase.

Operativni sistem je realme UI 4.0 zasnovan na Android 13 i tokom testa je sve radilo bez ikakvih problema čak i prilikom zahtevnijih zadataka.

realme 11 Pro konkurenciju iz klase pobeđuje u svim kategorijama – od ekrana, kamere pa do brzog punjenja, a uz dizajn koji izgleda kao milion dolara (ili bar 1.500 evra koliko su danas flagship modeli), definitivno zaslužuje našu preporuku. realme je još jednom napravio iskorak iz klase i ponudio drugačiji uređaj koji definitivno zaslužuje pažnju kupaca dokazajući da nije bez razloga najbrže rastući brend telefona na svetu.

realme 11 Pro je u Srbiji dostupan po specijalnoj ceni od 44.999 RSD.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime