Kako obrisati Instagram? Ako je došlo dotle, evo uputstva za 2024. godinu. Postoje dva načina za brisanje instagrama i možda bi trebalo to da uradite. Kada već razmišljate.

Bilo da vam je više muka svih tih savršenih (i verovatno lažnih) postova prijatelja i zvezda koje pratite na Instagramu, ili samo želite da se malo odmorite od slikanja hrane, možda je vreme da zaista obrišete Instagram i deaktivirate vaš nalog.

Srećom, brisanje Instagrama nije previše teško. Takođe, postoje dve opcije. Prva je privremeno deaktiviranje Instagram naloga A druga je brisanje Insagram naloga i baš svega što se na njemu nalazi. Dobro razmislite šta želite da uradite.

Kako obrisati Instagram 2024 – Deaktiviranje naloga

Nažalost ne možete da obrišete ili deaktivirate Instagram nalog iz aplikacije. Trebaće vam internet browser na računaru ali poslužiće i onaj na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

Ovo su koraci:

1.
Ulogujte se na instragram.com sa vašim korisničkim imenom i šifrom.

kako-obrisati-instagram

2.
Kliknite na vaš profil (sličicu čoveka) i onda odaberite Edit Profile.

3.
Onda odaberite Temporarily disable my account.

4.
Odaberite opciju zašto to radite iz padajućeg menija i ponovo ukucajte šifru.

5.
Još jednom kliknite Temporarily disable account.

I to je to, deaktivirali ste Instagram nalog ali će sve ostati skriveno. Dakle, kada god poželite možete ponovo da se ulogujete i nastavite da ga koristite kao i pre toga.

Trajno brisanje Instagram naloga

Trebalo bi da znate da će u slučaju trajnog brisanja Instagram naloga sve vaše fotografije, video snimci, komentari, followeri i oni koje vi pratite biti trajno obrisani. Nikada nećete moći da ih povratite. Zato budite sigurni da to želite da uradite.

Ako je to slučaj, pratite četiri jednostavna koraka:

1.
Idite na stranicu za brisanje Instagram naloga

Ako niste ulogovani ulogujte se.

3.
Odaberite razlog za brisanje Instagram naloga. Ponovo ukucajte šifru.

4.
Odaberite Permanently delete my account.

Instagram napominje da iz bezbednosnih razloga ne može da za vas obriše ili deaktivira bilo koji pa ni vaš nalog. Dakle, da biste to uradili potrebno je da znate korisničko ime i šifru, odnosno da možete da samostalno pristupite svom nalogu.

Ako ste završili sve korake za deaktiviranje Instagram naloga, ili za trajno brisanje naloga, više ne morate ništa da radite. Oni su ili privremeno sakriveni ili su sasvim obrisani.

Kako obrisati Instagram – Zašto bi trebalo da obrišete nalog a zašto ne

Brisanje Instagrama (ili naloga na drugim društvenim mrežama) će definitivno doneti promene u vaš život. Neke su dobre, ali neke možda baš i nisu.

Evo šta bi trebalo da znate.

Razlozi za brisanje ili deaktiviranje Instagram naloga:

Imaćete više vremena za neke korisne stvari. Ljudu koji obrišu nalog kažu da više čitaju knjige i vežbaju. Takođe, veća je šansa da ćete se uživo družiti sa ljudima, što je uvek dobro. Vrlo verovatno će vam i stres biti niži pošto nećete gledati sve te nasmejane ljude kako se slikaju zajedno sa svojim partnerima tokom divnih putovanja po svetu. Iako znate da nije sve kao na slikama, često vas takve stvari iznerviraju. Niste jedini verujte.

Razlozi protiv brisanja ili deaktiviranja Insagram naloga:

Imaćete višak vremena koji možda u početku nećete znati kako da iskoristite. Nećete ni dobiti dnevnu dozu maca, slatkih slika i verovatno nećete biti baš sasvim u toku sa dešavanjima. Ali da li vas zaista zanima šta radi tih 1200 ljudi koje pratite a znate samo stotinak i stvarno se čujete sa samo desetak? Verovatno ne.

Happy Birthday, my sister 💫

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Inače,  postoje i razlozi za brisanje koji se tiču vašeg mentalnog zdravlja.

Profesor psihologije Jacob Barkley sa Kent State University je dokazao da postoji veza između preteranog korišćenja društvenih mreža i osećaja teskobe, anksioznosti i depresije.

A to znači bi nekima brisanje ili deaktiviranje Instagram naloga moglo da pomogne da se osete bolje. Profesor misli da konsanta izloženost informacijama i potreba da se na njih odgovori stalnom komunikacijom dovodi do izraženog stresa.

Sada znate sve… samo još da odlučite. Ali tu vam već ne možemo pomoći…

Kako obrisati TikTok nalog

Ovde imate uputstvo kako obrisati Facebook.