Kako obrisati Facebook

Kompletno uputstvo za brisanje i deakiviranje Facebooka

Sigurno ste se i vi ponekada pitali – Kako obrisati Facebook? Bilo da vas brinu problemi oko privatnosti posle brojnih skandala i curenja ličnih podataka, ili provodite previše vremena na telefonu, ili kao i mnogi mislite da društvene mreže baš i nisu dobre za vaše mentalno zdravlje možda je stvarno vreme da se malo odmorite.

Odlazak sa Facebooka nije sasvim jednostavan, mada nije ni previše komplikovan ukoliko pratite sve korake koje smo opisali.

Odmah na početku bi trebalo da znate da postoji razlika između deaktiviranja naloga i potpunog brisanja profila.

Ako želite da potpuno nestanete sa Facebooka niste jedini. Ipak, pre toga bi trebalo da mislite na vaše podatke, slike, poruke, kontakte.

Evo ih osnovne razlike.

Deaktiviranje Facebook naloga je manje ozbiljno od potpunog brisanja:

  • Moći se vratite kada god poželite i nastavite da ga koristite.
  • Dok vam je nalog deaktiviran niko, pa ni vaši prijatelji, neće moći da vas pronađu na mreži.
  • Poruke koje ste slali prijateljima će moći da se i dalje vide
  • Facebook će sačuvati sve podatke o vama i vaše fajlove poput slika ili poruka.

Brisanje Facebook naloga je već ozbiljna stvar pa se spremite na ove posledice:

  • Facebook će namerno odložiti brisanje naloga tokom nekoliko dana. Posle toga će obrisati vaš nalog i sve vezano za njega. Ukoliko se predomislite tokom tih prvih nekoliko dana možete da poništite brisanje.
  • Kada obrišete Facebook nalog nećete moći da ga povratite.
  • Facebook kaže da će trebati i do 90 dana da bi sve podatke i informacije koje ima o vama obrisao. Ipak, za to vreme nećete moći da im pristupite.
  • Stvari koje nisu povezane samo sa vašim nalogom će ostati na drugim mestima. Recimo poruke koje ste slali prijateljima koje neće biti obrisane sa vašim nalogom.

Kako obrisati Facebook – Deaktiviranje Facebok naloga

1. Sa bilo koje strane na Facebooku kliknite na strelicu u krajnjem gornjem desnom uglu ekrana.
2. Odaberite opciju Settings
3. Odaberite General
4. Kliknite na Manage your account
5. Pritisnite – Deactivate your account i samo pratite sledeće korake.

Da biste ponovo aktivirali vaš nalog samo je potrebno da se ulogujete sa imenom i šifrom i to možete da uradite kada god poželite.

Kako obrisati Facebook ZAUVEK

Kako obrisati Facebook

Trajno brisanje Facebooka je dosta ozbiljna odluka sa dubljim posledicama, pa budite sigurni da je to ono što zaista želite.

Sviđalo se to vama ili ne, društvene mreže i pogotovo Facebook, pogotovo u Srbiji su danas deo naše kulture i pomažu nam u komunikaciji sa prijateljima i porodicom. A propustićete i sve te meme koje volite. Doduše, bez Facebooka ćete imati više vremena, verovatno biti srećniji i uključeniji u svakodnevna dešavanja u PRAVOM svetu.

Da biste obrisali Facebook kliknite na ovaj link i u dnu ekrana odaberite Delete Account opciju. Onda pratite korake.

Pre toga obavezno skinite arhivu vaših podataka.

Idite na Settings i pod opcijom General odaberite „General Account Settings“. Opciji možete da pristupite i sa strane za trajno gašenje Facebook naloga.

U arhivi će se nalaziti vaše slike i druge privatne stvari pa pripazite gde čuvate sve fajlove.

I to je to, skinuli ste se sa Facebooku i možete ponovo da počnete da uživate u životu.

Ovde imate uputstvo za brisanje Instagram naloga.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *