Jedan planinski vrh blizu nacionalnog parka Zhangjiajie iz južne kineske provincije Hunan, pre nekoliko dana je zvanično dobio ime Avatar Aleluja. Naime, kako kažu zvaničnici Zhangjiajiea, izvesni holivudski fotograf je proveo dosta vremena tokom 2008. godine slikajući krajolik, tako da su plutajuće “Aleluja” planine iz filma u potpunosti bile inspirisane ovim kineskim predelom. Bar tako tvrde Zhangjiajieajćani.

 

Film “Avatar” režisera Jamesa Camerona je do sada zaradio neverovatnih milijardu i 841 milion dolara, što ga čini ubedljivo najuspešnijim filmom u istoriji kinematografije. U Kini je Avatar zaradio oko 80 miliona dolara, a Zhangjiajie očito želi da uzme udeo u tom novcu i zaradi koji dinar. Tako, turistima je već ponuđena tura “Magični put na Avatar-Pandoru”, kao i “Čudesno putovanje na plutajuće planine Avatara”. Ogranak iz Zhangjiajiea turističke organizacije Kine o svemu ovome kaže: “Pandora je daleko, ali Zhangjiajie je blizu. Dobrodošli u Zhangjiajie da vidite Aleluja planine iz Avatara i otkrijete pravi svet Pandore”.

 

I nama je na početku sve ovo zvučalo potpuno suludo, međutim, nakon što smo pogledali slike, više nismo sigurni. Nije da ne liči. Pogledajte i prosudite sami.

 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime