1. Facebook je 2004. godine napravio student Harvarda Mark Zuckerberg sa 19 godina. Posle prvog meseca svi šmekeri sa Harvarda su bili registrovani, a posle par meseci i veliki broj studenata sa drugih fakulteta. Posle toga je krenula histerija, pa danas svoj profil imaju i prodavci karanfila iz Kneza, Žika Obretković i svi fudbaleri reprezentacije koji još nisu savladali baš sva slova.
 
2. Facebook zajedno sa najmanje 50 najvećih Internet site-ova prati sve vaše on line aktivnosti. Ako ste mislili da to što sedite sami u sobi i pretražujete porno site-ove niko ne zna, varate se!
 
3. Mark Zuckerber je najmlađi milijarder na svetu. Oko 30 % deonica Facebooka je u njegovom vlasništvu što vredi oko 1.5 milijardi dolara.
 
4. Mark Zuckerber je odbio pre par godina da proda Facebook za skoro milijardu dolara. I nije se pokajao.
 
5. Facebook je prepustio 1.6 % deonica Microsoftu za 240 miliona dolara. To znači da Microsoft ima pristup svim Facebook informacijama.
 
6. Zašto Facebook vredi toliko? Zato što je prepun privatnih informacija za svih 100 miliona aktivnih korisnika. Facebook zna šta volite, zašto to volite i gde to kupujete…
 
7. Kako Facebook ume da vam ponudi reklamu koja vas zanima? Zato što ima dovoljno informacija o vama i vašim preferencijama.
 
8. Facebook je po zakonima EU potpuno nelegalan zato što krši sva moguća ljudska prava. Ali, pošto je smešten u USA to uošte nije bitno.
 
9. Facebook je uneo revoluciju u sistem globalnog poslovanja, omogućavajući razvoj najnaprednijeg sistema direktnog marketinga na svetu. Time što ga koristite i vi ste deo globalne cyber ekonomije.
 
10. Facebook će i ako obrišete profil sa partnerskim site-ovioma nastaviti da prati vaše aktivnosti na Internetu. Facebook se ne može zaustaviti.

8 KOMENTARA

  1. Ma nemoj te ako sam se ulogovao na facebook to znaci da nikad necu biti sam nego ce me uvek neko posmatrati ajde to ako mozete dokazite pa onda pricaj te nego vi ocete da kazete da samo zbog facebook-a sto smo zabijeni u sobi ceo dan i dopisujemo se na fb evo da vam kazem nesto ja na dan na kompijuteru provedem 7h i to tako 5god. i nimi je nista.

  2. pa ak fejs kao zna sta mi volimo zasto to sve ne kaze zasto se ne predstavi taj netko i nka nam kaze sta mi sve volimo i zasto mi sve to vlimo????

  3. pa i ne treba da ti bude nista, bitno je da nas sve posmatraju buhuhu jebe mi se imam pravi zivot ovaj fejs je sprdnja tako i treba da se smatra, a oni koji me sada upravo prate SUCK MY DICK/PUSITE MI KURCINU SRPSKU DEBELU !

  4. trenutno mi nije ovo bitno… ali npr u svajcarskoj prije nego sto te prime u dom ili npr na posao zaposljavaju hakere da vide kakva ti je proslost na fb, sta si radio, sta pisao .. Kao “da li si cist” .. cisto sranje

  5. kao prvo: na fejsbuk sam registrovan laznim email-om (informacije na njemu su naizmenicno postavljane), ono sto sam na fejsbuku lajkovao i slicno ne znaci da ja to radim ili nesto nego da mi je smesno(uglavnom je na fejsbuu zajebancija).
    kao drugo: ja nemam sta da krijem, drogiram se i pijem, davno sam prestao da se bijem, sad me zanima samo slava, poso i pare i pozdrav za stare drugare u kraju vare i ni za sta ne mare!!!
    tako da stvarno me nije briga i ako neko nesto zna o meni 😛

  6. ja neam fejs,imo sam al sam ga odma ostavio jer nema sta da se radi na njemu i zar nebi mogli mozda Anonimusi da ugase i fejs i internet,ja mislim da bi mogli P.S i ja sam na fejsu za to kratko vreme stavio lazno ime ….

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime