U čitavoj ovoj gunguli sa pandemijom covida 19 mnogi su već izmoreni i uplašeni od dešavanja rešili da budu kreativni. Ovoga puta to se vidi na maskama za lice.

Ima ih medicinskih, šivenih, brendiranih, sa perlicama, cvetovima, porukama, lancima. Mnogi žele da budu jedinstveni i posebni.

U prodavnicama mnogih zemalja najviše se prodaju maske koje na sebi imaju trake ili lance. Dodatna traka ili lanac može pomoći da se maska bolje pričvrsti i prione uz lice.

Neke imaju dugmiće koje kopčate na više mogućih mesta što pomaže da se maska prilagodi licu i da ne spadne ako je velika.

Ima i maski na kojima je poseban džep za filter.

Osmišljene su i one koje imaju trake ali se one ne nose iza ušiju već na glavi. Ovakve maske su pogodne za one kojima smetaju trake iza ušiju.

Većina maski se može prati i to uglavnom ručno.

Maske su tako napravljene da ljudima olakšaju nošenje ili da ih podsete kako se pravilno nose i da moraju da prekriju kako usta tako i nos.

Lekari podržavaju ovakve ideje jer smatraju da će kreativne maske podstaći ljude da ih nose i time pomoći u sprečavanju širenja infekcije.

Ipak podseća se da takve maske moraju ispuniti i zdravstvene norme da bi bile efikasne, recimo da budu od materijala koji služi kao filter kako bi se sprečila infekcija.

I nisu svi materijali isti.

Ako vas zanima od čega najbolje napraviti masku za lice protiv virusa saznajte na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime