Kako se brzo osloboditi stresa? Život se okrenuo naopačke zbog covid 19 i ko ne bi bio pod stresom. Deca idu i ne idu u školu, radite od kuće a ponekad i iz kancelarije, svakog dana čujete za novozaražene, neki govore nosite maske a drugi nemojte. Sve u svemu, haos.

Naravno da organizam reaguje stresno. I naravno da morate učiniti nešto za sebe.

Evo nekih predloga.

Kako se brzo osloboditi stresa

Nađite muziku koju volite i igrajte po sobi. Krećite se, pevajte, okrećite se, zamislite sebe na podijumu za igru i uživajte.

Možda će vam se ovo učiniti glupavo i besmisleno ali provereno opušta mišiće, poboljšava raspoloženje.

Perite prozore. Brišite prašinu. Napravite novi raspored u kući. Fizički ćete se rasteretiti, zaboravićete na probleme, činiće vam se kada završite kao da ste ušli u novu kuću. Pokušajte.

Šetajte po parku, pored reke, tamo gde ima drveća, cveća. Zagrlite drvo i divite se lepoti prirode. Gledajte ptice kako lete i pevaju. Život je tu, oko vas. Lekari znaju da šetnja smanjuje krvni pritisak, povoljno deluje na vaše misli i osećanja.

Ako niste do sada vežbali sada počnite. Nađite na mreži vežbe koje vam odgovaraju i aktivirajte se. Neka sve ono loše izađe iz vas. Vežbanje stimuliše mozak da proizvodi endorfin koji podiže raspoloženje.

Prema nekim istraživanjima žvakanje žvakaće gume smanjuje stres, ublažava anksioznost.

Sadite cveće o kome ćete brinuti, zalivati ga, čupkati, gledati kako raste. Ono će vam uzvratiti svojom lepotom i mirisom.

Isprobajte i vežbe disanja koje koriste marinci – udahnite dok brojite do četiri, sačekajte dok brojite do četiri, izdahnite dok brojite do četiri, sačekajte dok brojite do četiri i onda počnite ispočetka. Posle par ciklusa ćete se smiriti trenutno.

Ono što nikako ne teba raditi je da zovete ljude za koje znate da su negativni, koji stalno jadikuju a da za to zapravo nemaju razloga. Klonite se takvih daveža jer će istresti svoje strahove, negatine emocije, loše raspoloženje.

Lekovi za smirenje – sve što bi trebalo da znate.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime