Kako negovati kožu lica? Nega kože lica može da bude naporna i bez mnogo uspeha. Zapravo, sve se svodi na pokušaje, manje ili više uspešne. Neke kreme i preparati će vam pomoći drugi neće. I to sve to u zavisnosti od vremenskih prilika i stanja vaše kože. Dakle, stvari se komplikuju pa će neke stvari jednom raditi, recimo preko zime, ali drugi put, na primer na leto neće.

Kompanija, Neutrogena poznata po svojim kozmetičkim proizvodima sada je napravila nešto sasvim drugačije što bi moglo da vas zanima. U pitanju je aplikacija za negu kože po imenu Skin360 koja je predstavljena na sajmu CES u Las Vegasu početkom ove godine. Neutrogena poručuje da uz pomoć aplikacije dobijate bukvalno eksperte za kožu u vašem džepu i to bez plaćanja.

Ideja je jednostavna – instalirate aplikaciju, snimite selfi i onda Neutrogena Skin360 analizira sve što je snimljeno na vašoj koži i daje vam ocenu na skali do 10 po 5 parametara:

  • bore,
  • sitne linije,
  • tamni krugovi,
  • glatkoća
  • tamne fleke na koži.

Nega kože lica

Posle toga možete da odaberete cilj odnosno kako želite vam izgleda lice a dobićete i različite preporuke i savete kako bi vaša nega kože lica trebalo da izgleda.

Aplikacija će vas pitati i kakve su vam navike i koliko ste posvećeni vašoj koži.

Kako negovati kožu lica

Posle toga dobijate preporučenu dnevnu rutinu sa čak 2.5 miliona mogućih tretmana. Neutrogena navodi da će zato baš svako dobiti potpuno personalizovan i prilagođen savet i tretman u skladu sa stanjem kože. Recimo baš kao da ste posetili dermatološku ordinaciju.

Tu je čak i chatbot NAIA koja će vas na svakih nekoliko dana pitati kako napredujete i moćićete da proćaskate sa robotom o vašoj koži.

Aplikacija će vam nuditi u različite tekstove o izazovima i problemima sa kojima se suočavate, recimo kako da smanjite pore i slično…

Zanimljivo je da aplikacija postoji već neko vreme ali ste ranije morali da kupite i Neutrogenin skener za kožu. Sada ni to nije potrebno pošto i fotografije lica sa novih telefona pružaju dovoljno informacija za analizu. I sama aplikacija je besplatna.

Novitet i to dobar je što ne morate čak ni da koristite Neutrogena kreme i proizvode. Možete sami da unesete šta koristite i kakvi su rezultati na vašoj koži.

Saveti i rutine koje aplikacija nudi su vrlo smisleni i logični. Recimo u zavisnosti od stanja vaše kože dobićete preporuke za hidrataciju, čišćenje i slično.

Kako negovati kožu lica
Kako negovati kožu lica

Dobro je i što nije previše napadna. Ako vam odgovara da se ulogujete jednom nedeljno i to je ok. Tada samo skenirajte lice i dobićete novi izveštaj sa novim preporukama za akciju.

Ako baš želite da se posvetite i nega kože lica vam je veoma važna onda možete svakodnevno da upisujete koliko ste spavali, koliki vam je nivo stresa i da li ste vežbali, kao i sve što ste stavili na lice. Možete čak da skenirate lice i dva puta dnevno i pratite šta se dešava sa vašom kožom.

Aplikacija je dobro dizajnirana i intuitivna iako NAIA nije baš najsposobnija u komunikaciji.

Ono što izdvaja ovaj pristup i preporučuje aplikaciju je što ćete lakše eksperimentisati i videti promene za stvari koje rade. Dakle, ovo jeste aplikacija za sve koji iole vode računa o svom licu. Ako se ujutru poprskate hladnom vodom i to je sve, onda vam definitivno ne treba.

Sa druge strane, ako ste navučeni na kozmetiku, ili ste hipohondar, ovo bi moglo samo da pogorša vaše navike i mentalno stanje.

Ali, pošto ne košta ništa i potrošićete svega par minuta da je isprobajte zašto ne biste probali. Ako uz to želite da isprobate novu kremu ili kozmetički preparat onda je Skin360 super kao podrška u projektu i eksperimentu.

Aplikacija radi na iPhone i Android telefonima.

Najbolje android aplikacije pronađite na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime