Veganska svinjetina je stigla i to bi mogla da bude dobra vest za milijarde ljudi u Evropi i Aziji. Upravo svinjetina je omiljeno meso u većini zemalja sveta.

Posle Impossible Burgera sada je na red došla i veganska svinjetina koju je razvila ista kompanija. Njihova misija je da zamene sve vrste mesa, a ciljna grupa im nisu vegani i vegetarijanci već ljubitelji mesa.

Veganska svinjetina

Pat Brown, CEO kompanije predstavio je na sajmu CES u Las Vegasu po prvi put svinjetinu koja nije dobijena od svinja.

Takođe, nedavno su predstavili i kobasice bez mesa koje imaju isti ukus i teksturu kao i one sa mesom.

“Nećemo stati dok ne eliminišemo potrebu za životinjama u lancu ishrane i napravimo globalni sistem hrane samoodrživim”, zaključio je Brown.

Kompanija Impossible Foods proizvodi zamene za meso napravljene od sastojaka biljnog porekla i tvrde da su oni identični kao kod mesa od životinja. Ipak, neki stručnjaci su izneli svoje sumnje u zdravstvene benefite ovakve hrane ističući da je u pitanju višestruko prerađena hrana.

Evo kako recimo izgleda sastav burgera, odnosno mesa: voda, koncetrat sojinog proteina, kokosovo ulje, suncokretovo ulje, prirodne arome, protein krompira, metilceluloza, ekstrakt kvasca, dekstroza, modifikovani skrob, sojin hemoglobin… uz dodate vitamine.

Da li je veganska ishrana opasna saznajte na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime