Letnje igre sa decom: Evo ih najbolje ideje.

Došao je vikend ili ste dobili slobodne dane ili imate godišnji odmor. Ne možete ništa da planirate, pandemija je pokvarila sve planove.

Evo predloga, osmislite igre za celu porodicu i uživajte nedaleko od kuće, tamo gde nema mnogo ljudi a gde vaši planovi mogu lako i efikasno da se ostvare.

Letnje igre sa decom

Označite nekoliko zanimljivih mesta u gradu koja bi mogli da posetite a o kojima se malo zna. Neka deca pomoću karte nađu te zgrade, možete da pronađete intrigantne detalje pa im pričajte dok idete kroz grad. Onaj ko prvi nađe pobednik je. Smislite nagradu koja bi se dopala ukućanima. Uveče neka svako napiše dnevnik avanture koje možete da čitate narednih večeri.

Kupite frizbi, jeftini su i zanimljivi. Promenite malo pravila. Osmislite neku korpu ili kutiju i pokušavajte da frizbi ubacite sa određene daljine. Ko pobedi, sledi nagrada.

Informišite se da li muzeji, zoovrtovi imaju dane kada možete besplatno da ih posetite. Uštedećete novac a pored uživanja u razgledanju naučićete decu kako da budu ekonomična.

Šatori su veoma korisne stvarčice ne samo u šumi, kraj reke već mogu da budu i na terasi, u dvorištu pa čak i dnevnoj sobi. Ako nemate vikendicu, babu na selu ili ne znate neki proplanak napravite piknik na terasi ili dnevnoj sobi. Neka u tome učestvuju svi. Uveče kad legnete uključite baterijske lampe i pričajte uzbudljive priče. Svima će prijati promena svakodnevne rutine.

Vodeni dani takođe ne moraju da budu organizovani kraj reke ili jezera. Poslužiće i dvorišta, parkovi pa i terase. Prskajte se vodom iz onih prskalica za veš ili praznih bočica kojima se peru prozori. Izvadite novogodišnje balone, napunite ih vodom i orgnaizujte borbu balonima. Budite maštoviti i uživajte sa svojom decom. Lepo je kada ste svi mokri, prljavi i veseli.

Kućice i hranilice za ptice mogu se lako napraviti. Uradite to porodično. A onda smislite gde ćete da ih rasporedite. U obližnjem parku, izletištu ili ulici u kojoj živite. Ptice će vam biti zahvalne a deca će osim igre naučiti i da brinu o okolini i biljnom i životinjskom svetu.

Baštica na terasi je pravo uživanje. Deca vole da sade, da kopaju zemlju a može da bude korisno kada vam na terasi izrastu krastavci, paradajz ili začinsk bilje.

Deca i korona i koliko i nedostaju prijatelji?