Kako raskinuti sa devojkom? Raskidi su smor, ali uradite to kako treba.

Kada ste je upoznali bio je to najsrećniji dan. Bila vam je lepa, osećajna, ljubazna prema vašim roditeljima. Ali kako je vreme prolazilo nešto nije bilo kako treba, mada niste znali šta baš tačno. Smetala vam je možda njena ćutljivost u društvu, ili nešto drugo, ili treće. Iz dana u dan sve više vas je nervirala.

Onda ste odlučili – raskid. I to je to.

Ali kako, kada, biće teško pa ipak, mora se učiniti i što pre to bolje.

Kako raskinuti sa devojkom

Dakle, izaći ćete sa njom u šetnjicu, kafanicu nagoveštavajući da morate da popričate. Treba to izvesti džentlmenski kako ne biste povredili njena osećanja.

https://www.instagram.com/p/CDTagMYn1SM/

Podrazumeva se da ljubazno treba objasniti zašto ste rešili da raskinete, vodeći računa o tome da devojku ne povredite i ne oštetite. Korektno je i pošteno reći istinu ali na fini način. Najgore je okrenuti leđa i otići bez objašnjenja. Ili poslati poruku i završiti, to nikako ne radite. Zašto je raskid preko poruke loša ideja pročitajte na linku.

Nikada nemojte u sve mešati treće osobe, raskidati pred drugima jer to je lični čin ni malo jednostavan i lak. Nemojte ni pričati drugima pre nego što popričate sa devojkom. Bilo bi ružno da od drugih sazna da više nema dečka.

Ali savetovanje sa prijateljima i najbližima može pomoći da se situacija sagleda realno, jer neko sa strane bolje vidi stvari od vas samih. Ipak, zamolite ih za diskreciju.

Ukoliko devojka počne da plače, što je sasvim moguće, utešite je ali s merom da ne pomisli kako ste se predomislili. Nemojte se prepirati jer će ona to možda hteti. Budite staloženi i korektni.

Nikako nije dobro odazivati se narednih dana na njene pozive, tešiti je dugim razgovorima, šetnjama, podsećanjem na to kako vam je bilo dobro. Tako ćete joj uliti nadu da vaša veza može da se obnovi. Ne izigravajte dobricu bez potrebe.

Setite se koliko vas je prethodna veza koštala emocija.

Kako raskinuti sa devojkom i onda krenuti dalje? Pa, polako i sve dođe na svoje mesto pre ili kasnije.

Nemojte ponovo i ponovo preispitivati odluku a neodlučnost nikome neće koristiti. Učinite to temeljno pre nego što raskinete. Ne izvlačite samo lepe trenutke i sećanja. Budite realni i sagledajte situaciju sa svih strana. Ne mučite ni devojku ni sebe. Mislili ste da će sve biti u najboljem redu, da ste našli svoju polovinu ali nije bilo tako. Dešava se da neko bude povređen, mada je mnogo lakše kada se veza prekine na pristojan način. Treba se učiti na greškama.

Uostalom, svaka veza je posebna i donosi mnogo čari ali često i razočarenja.

Dobar savet je da se posle raskida ne ubacujete odmah u drugu vezu. I vama nakon raskida treba vremena da sve svarite. Ukoliko ne osvetlite vaš raskid sa svih strana može se desiti da napravite iste greške i u novoj vezi, da nađete devojku sa kojom ćete imati iste probleme kao i sa prethodnom.

kako-ostaviti-devojku
kako-ostaviti-devojku

Ukoliko devojka želi da pokušate ponovo razmislite, porazgovarajte otvoreno i iskreno. Videćete da li je to moguće a ako jeste pokušajte. Potrebno je puno dobre volje, sagledavanje objektivno njene i vaše ličnosti i problema u vezi. Ukoliko ste spremni oboje da se menjate krenite u avanturu.

Ali ukoliko postoji crv sumnje, ako niste baš sigurni nemojte počinjati ono što je već završeno.

I niko ne može odlučiti umesto vas. Poslušajte svoje srce ali nemojte ni tuđe razbijati na komadiće.

Pogledajte i:

Da li i kako raskinuti porukom
Kako raskinuti sa dečkom