Kako raskinuti sa dečkom? Evo najvažnijih stvari koje bi trebalo da znate da to uradite na najbrži i najlakši način i bez velikih emotivnih posledica po vas same i po dečka naravno.

Kako raskinuti sa dečkom

Ima li išta lepše od zaljubljenosti? Nema naravno. Sve je na početku čarobno, iznenađujuće i obećavajuće. Ali kako veza odmiče shvatate da on ipak nije vaš princ na belom konju. I što je još groznije, čini se da je on izgleda i nije baš zaljubljen u vas.

A nekada je baš teško shvatiti zašto ne želite da nastavite vezu. Razilazite se u mišljenju oko filmova, knjiga, odlazaka u pozorište. Svađate se ili jednostavno ne funkcionišete zajedno. Ali kažete sebi da to nije tako važno.

Možda je važnije što nemate iste ciljeve u životu, što ne ume da proceni ljude, što je previše lenj i nema ambicija.

A možda vam je jednostavno dosadan.

Sve ste razmotrlili, razmišljali i ipak odlučili – raskidate.

Pa, kako raskinuti sa dečkom?

https://www.instagram.com/p/CFzIMyzAnYc/

Razumemo vas,nije lako to ostvariti, reći partneru.

Zapravo nije on tako loš i žao vam je što ćete ga povrediti, što će biti razočaran, tužan.

Iako ste odlučili, možda će vam biti teško. Ali, potrebno je da shvatite da je život sastavljen od lepih i malo manje lepih pa i ružnih događaja. Svi prolazimo kroz to. I raskidi jesu deo života i ljubavi.

Uostalom, krize nas ojačavaju, ako umemo dobro da ih razumemo i prihvatimo.

Odlučite se kako ćete saopštiti svoju odluu da bi što manje povredili partnera, bilo da smo ostavljeni ili da je neko raskinuo sa nama.

U svakom slučaju važno je da sačuvate i sebe, pa zato morate odabrati najefikasniji način.

Važno je da mu ne dajete lažnu nadu, da ne izgovarate one poštapalice, uvek ćemo biti prijatelji ili ako ti trebam nazovi me, uvek sam tu za tebe.

Morate mu reći u čemu je problem, zašto raskidate ali to saopštite na prigodan način. Sve se može reći samo zavisi od toga kako. Budite iskreni a ne lažno ljubazni. Nemojte lagati, izmišljati razloge ili se pravdati. Niste vi krive zato što ne želite da ostanete sa nekim u vezi. Imate pravo na izbor, odluku i sa kim želite da budete.

Nikako ne raskidajte preko poruka, društvenih mreža još gore. To niko nije zaslužio, ružno je i nekulturno.

Ako baš ne znate na koji način da mu kažete posavetujte sa prijateljicom koja dobro poznaje i vas i njega.

Nemojte da raskidate tako što mu se nećete javljati, što ćete ga izbegavati. Ghostovanje jeste moderno, ali je užasno i niko se posle toga neće osećati dobro. A verujte nam, ne želite da budete neko za koga se priča da je sklon ghostovanju. Ili još gore, ne želite da vam se to ikada dogodi.

Važno je i da kada odlučite kažete prvo dečku da raskidate a ne prijateljima. To je važno da se ne pročujte. Dakle ne dozvolite da za vašu odluku sazna od drugih ljudi. To bi bilo baš nekorektno.

Kada dođe do razgovora tokom koga planirate da raskinete ne govorite previše i nemojte se svađati jer možete reći ružne stvari koje nisu istina i time povrediti i njega i sebe.

Uostalom, ko zna, možda se za koju godinu ili deceniju ponovo sretnete na istom putu. Ljudi se menjaju, ne zatvarajte vrata za sobom. Ali ih jasno i zatvorite i to i recite.

Gde raskinuti sa dečkom?

Na koji način i gde to učiniti, pitate se a evo i nekoliko predloga. Može to biti u vašem omiljenom kafiću. Možete mu reći da želite nešto važno da mu kažete.

Može to biti u parku, dok šetate.

Nađite prigodno mesto i budite hrabri i ljubazni.

Recite šta je razlog vaše odluke i svakako napomenite da je lepo što ste se sreli, da ste mnogo naučili iz vaše veze.

Recite da vam je žao što raskidate ali da je tako bolje za oboje, jer ne želite da se pretvarate kako je sve u redu.

Recite da se u toj vezi ne osećate najbolje.

Saslušajte ga i ljubazno odgovorite na sva njegova pitanja, ali ako ste odlučili ne dozvolite da vas ubeđuje da odustanete ili da produžite vezu ili bilo šta što ne želite.

Pokušajte da mu kažete da iz vaše veze izvuče ono najbolje, da nastavi dalje i da se nadate kako će naći drugu polovinu sebe.

Da li i kako raskinuti preko poruke pročitajte na linku. A ovde možete da saznate Kako raskinuti sa devojkom