Leto stiže, a to znači da biste stvarno mogli da isplanirate road trip! Odabrano društvo, kola i svi ti divni gradovi i destinacije koje samo na vas čekaju! Zvuči dobro zar ne? E pa donosimo vam 10 saveta koji će vam olakšati putovanja kolima.

1. Pametno birajte

Vrlo pažljivo odaberite prijatelje sa kojima idete. Najbolje bi bilo da to budu ljudi sa kojima ste već putovali i proveli nekoliko dana zajedno. Ako ovde pogrešite putovanje može da se pretvori u pravi horor sa neizvesnim krajem.

2. Hrana

Nikada nemojte da jedete u restoranima brze hrane. Umesto toga upoznajte lokalnu kuhinju i kupujte u prodavnicama. Raspitajte se kod lokalaca gde se najbolje jede za male pare. Tako ćete uštedeti ali i isprobati sve te divne specijalitete.

 

> Kako da se ne izgubite u nepoznatom gradu?

3. Ko vozi

Menjajte se za volanom! Tako će vam ceo put proći brže i lakše. Naravno umoran vozač nije bezbedan, pa je to i preporučljivo da radite što češće.

4. Poštujte pravila

Pre puta se upoznajte sa zakonom i običajima u različitim zemljama i pridržavajte se svih ograničenja.

5. Auto

Proveravajte redovno auto. Pre puta posetite mehaničara a na putu proverite ulje, vodu, gume i druge sitnice.

6. Toalet

Idite u toalet kada god vam je pri ruci. Tako ćete izbeći neprijatnosti.

7. Gorivo

Raspitajte se kolike su cene goriva. One mogu da se značajno razlikuju od zemlje do zemlje.

8. Muzika

Nemojte se pouzdati na radio! Zato ponesite dovoljno muzike koju vi volite, a možete čak i da pravite plej liste.

9. Spremite se

Spremite se na sasvim neočekivane stvari. Važno je da budete psihički spremni za nepredviđene okolnosti, probleme, komplikacije i razočaranja. Ali, lepota je u putu a ne u destinaciji.

10. Ponesite mapu

Uvek nosite mape sa sobom, celog puta, ali i gradova koje posećujete. GPS ume da napravi grešku, a za upoznavanje gradova je važno da imate pri ruci odštampanu mapu.
 

Ovde otkrijte najbolje savete za putovanja!