Ako ste potrošili gomilu keša na neke dobre farmerke trebalo bi da znate i kako se one peru. Evo par najvažnijih saveta koji će vam pomoći da one potraju duže i izgledaju bolje.

Pretrpana mašina

Ako stavite puno, čak previše odeće u mašinu sigurno mislite da štedite prašak i struju. Možda ali tako će stradati boja na farmerkama, rajsferšlusi mogu da se zakače. Zato ne pretrpavajte mašinu da odeća može slobodno da se okreće i prevrće i bolje opere.

Okrenite ih naopako

Ako farmerke okrenete naopako sačuvaće se boja a tako ih isto i sušite, nikako na suncu.

Deterdžent

Farmerke uvek perite sa deterdžentima za tamniji veš. Imaju sastojke koji zadržavaju boju i deaktiviraju hlor u vodi koji može da izbledi farmerke.

Sušilica

Farmerke ne smete da ostavite dugo u sušilici jer se mogu skupiti. Ostavite ih da budu vlažne i neka se dosuše na vazduhu.

Program

Vodite računa kada birate program, da li ćete ih prati na trideset, šezdeset ili sto stepeni, koliko dugo. Izaberite što nežniji ciklus pranja i sušenja a najbolje u hladnoj vodi, da bi se boja što duže sačuvala. Naravno, ovo vredi ako nisu mnogo prljave.

Ručno

Stručnjaci kažu da je farmerke najbolje prati ručno i sušiti na vazduhu. Zapravo jedini pravi način je da farmerke samo potopite u hladnu vodu, malo isperete i ostavite da se osuše. Na ovom linku imate još detalja o pranju farmerki i kada je neophodno da to radite ručno.

1 KOMENTAR

  1. Koji to stručnjaci preporučuju, kako se peru farmerke. Svaki odevni predmet ima ušivnu etiketu sa načinom održavanja. Tako da je to najbolji način, kako da se taj isti odevni predmet održava, jer te etikete su preporuka pravih stručnjaka npr (tehnolozi koji se bave tekstilnom tehnologijom). A ne neke tetke savete…

Comments are closed.