Home Život Gradski život Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić 2020

Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić 2020

0
Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić 2020
Vremenska-prognoza-za-Novu-godinu-i-Bozic-2020

Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić 2020 je stigla. I izgleda da niko neće biti sasvim zadovoljan, odnosno deca koja očekuju sneg i prazničnu atmosferu sigurno neće. A neće ni neki odrasli koji bi možda voleli toplije vreme sve vreme.

Evo kakva nas prognoza očekuje uoči praznika 2020 i tokom januara godine pred nama.

Vremenska prognoza za Novu godinu i Božić 2020

Vremenska-prognoza-za-Novu-godinu-2020
Vremenska-prognoza-za-Novu-godinu-2020

Veći deo Evrope je i dalje topliji od proseka, a takvo vreme će se u Srbiji zadržati do vikenda uz moguću kišu. Onda nam stiže blago zahlađenje, sa temperaturama koje će najzad pasti ispod nule ali samo prek noći. Padavine će se iz kiše promeniti u mogući sneg već u subotu. Moguće je zadržavanje belog pokrivača čak i van planinskih područja, iako ne očekujte da ćete praviti sneška i boriti se sa smetovima. Ipak, postoji šansa da bude snega pre Nove godine 2020.

Sve do novogodišnje noći će se zadržati temperature oko nule, ali se padavine ne očekuju 30. i 31. decembra kao ni u prvim danima 2020 godine. Dakle, vremenska prognoza za Novu godinu 2020 govori da nas čeka doček sa tempraturom oko nule ili malo ispod nje i bez padavina, kao i bez zaleđenih ulica i snega na putu.

Odmah posle Nove godine 2020, odnosno već od 1. januara pa sve do sledećeg vikenda stiže novi rast temperature pa bi trebalo da temperatura ponovo poraste čak i do 10 stepeni. To vrlo verovatno znači da nas očekuje topao Božić bez snega i padavina.

Što se tiče dugoročne prognoze za januar 2020, vrlo verovatno će temperature biti iznad proseka širom Evrope, pa i u Srbiji.

Kompletna vremenska prognoza za zimu 2020 se nalazi na linku i pogledajte je pošto donosi neka zanimljiva predviđanja.

https://youtu.be/AGtEVgJT75Y

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here