Učenje kod kuće postaje normalno pošto je pandemija covid 19 virusa promenila naše živote iz korena. Mi odrasli se snalazimo kako znamo i umemo, ali je deci veoma teško. Mnogi ne idu u vrtiće, ne viđaju vršnjake a tek polazak u školu u septembru je prava nepoznanica.

Još uvek se ne zna da li će i koliko učiti od kuće, hoće li ići u školu ili će biti nekih drugih rešenja.

Učenje kod kuće

Ukoliko deca ostaju kod kuće treba im stvoriti dobar ambijent za učenje. Veoma je važno da deca imaju svoj prostor za učenje. Dobro je da on bude što svetiliji i uređen.

Nabavite odgovarajući sto i stolicu. Vodite računa o visini stola i stolice da dete može pravilno da sedi a da ne krivi kičmu.

Stručnjaci ističu da je svetlost veoma važna. Bilo bi dobro da je to spoljna svetlost da deca ne moraju da rade pod svetlošću sijalica.

Uključite decu u opremanje njihovog kutka za učenje, jer će tako biti sigurnija i srećnija. Deca će možda želeti da na zid okače neke crteže, fotografije. Morate im to omogućiti jer će tako lakše prihvatiti prostor ponoseći se sopstvenim uređenjem.

Psiholozi kažu da je narandžasta boja odlična za pamćenje. Ako se detetu dopadne kupite u takvoj boji sto ili stolicu. Vedre boje uticaće i na vedrinu duha. Nemojte naturati svoje mišljenje, većina dece ipak zna šta hoće.

Zašto se pojavila korona i šta dalje?