Šta je sve otkazano zbog koronavirusa u Srbiji i Beogradu? Prva otkazivanja događaja, letova i manifesticija su već počela i sigurno će ih biti još više pošto se epidemija za sada širi po Evropi.

Evo pregleda otkazanih događaja u Srbiji zbog koronavirusa. Listu ćemo dopunjavati kako budu stizale nove informacije.

Šta je sve otkazano zbog koronavirusa u Srbiji i Beogradu

12.3.
Obustavljeni su svi letovi iz SAD za Evropu, ali ne i let Air Serbia New York – Beograd.

Srbija je zatvorila granice sa susednim zemljama. Ovde je lista zatvorenih graničnih prelaza.

Odložen je Beogradski maraton.

Kao i su Dani komedije u Jagodini.

Danas je doneta odluka da se zabrane sve manifestacije, filmske projekcije i da se zatvore klubovi na teritoriji Beograda koji u zatvorenom prostoru primaju više od 100 ljudi, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Škole i vrtići u Srbiji i Beogradu se NE ZATVARAJU!

11.3.

Biće zabranjeni svi sportski, kulturnoumetnički događaji i manifestacije ako se dešavaju u zatvorenim prostorima. Sportski događaji u zatvorenim prostorima će biti održani, ali bez publike. Fudbalske utakmice će moći da se održavaju sa publikom.

Odložen Sajam automobila 2020 u Beogradu

Sajam automobila u Beogradu 2020, koji je trebalo da bude održan od 19. do 25. marta, odložen je zbog koronavirusa.

Atelje 212 otkazao je sve svoje predstave do daljeg.

Lasta je otkazala sve polaske za Italiju i Švajcarsku.

Fakulteti u sastavu Univerziteta u Beogradu organizovaće nastavu u manjim grupama studenata.

Svečane premijere filma Hotel Beograd biće odložene do daljeg, a prikazivanje u bioskopima prilagođeno preporukama Vlade Srbije, najavili su danas producenti.

10.3.

Vlada Srbije je danas donela odluku da će stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske privremeno će biti zabranjen ulazak u našu zemlju.

Građani Srbije koji se vraćaju iz Italije, Kine, Južne Koreje, Irana i Švajcarske, područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, moraće da provedu 14 dana u samoizolaciji kod kuće.

Epidemiolozi su pozvali sve sugrađane da ukoliko imaju sumnju da su se zarazili korona virusom ne idu kod doktora već pozovu neki od brojeva telefona koje je preporučilo Ministarstvo zdravlja.

0648945235 – broj Ministarstva zdravlja
011 2684566 – Institut za javno zdravlje „Batut”

Brojni poslovni skupovi su već otkazani, a neke od većih kompanija u Beogradu su organizvali svoje zaposlene za rad od kuće.

Avio kompanije

Srpski Direktorat civilnog vazduhoplovstva izdao hitno obaveštenje o zabrani sletanja za avione iz zemalja sa žarištima koronavirusa.

To znači da od 10. marta 2020. avioni iz Italije, Švajcarske, Irana, Južne Koreje i NR Kine, ne mogu više da sleću na aerodrome u Srbiji, odlučio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

Air Serbia

Air Serbia će u skladu sa Odlukom Vlade Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 sprovesti odluku Vlade kojom se zabranjuje odnosno ograničava dolazak u Republiku Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz država odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.

„Imajući u vidu dalji razvoj situacije u vezi sa pojavom korona virusa, Er Srbija je odlučila da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj i uskladi ga sa novim okolnostima.“

Kompanija je postavila posebnu veb-stranicu gde mogu da se provere statusi svih letova.

Otkazani letovi Niš – Milano

Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije “Rayanair”, a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Odlaganje ekskurzija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdalo je danas preporuku fakultetima i visokim školama da zbog pojave korona virusa odlože studijska putovanja u inostranstvo.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva prosvete, navodi se da su obavestili Konferenciju univerziteta Srbije (KONUS) i Konferenciju akademija i visokih škola (KAŠ) da razmotre mogućnost odlaganja planiranih ekskurzija i studijskih putovanja u inostranstvo zbog pojave virusa Kovid 19 u područjima u kojima je izbila ova respiratorna infekcija.

Takođe, Ministarsvo je juče preporučilo odlaganji svih đačkih ekskurzija u inostranstvo.

Sajam automobila u Beogradu 2020 otkazivanje?

Još uvek se ne zna šta će biti sa Sajmom automobila u Beogradu pošto je nedavno otkazan čuveni Sajam automobila u Ženevi.

Sa druge strane, sajam automobila u Beogradu 2020 trebalo da se održi od 19. do 25. marta i za sada nema najava o mogućem otkazivanju iako ga poseti stotine hiljada ljudi.

Mi radimo normlno i dalje, najavljeni su i svi strani izlagači ali ne znamo šta će se dalje dešavati. Za otkazan Sajam automobila u Ženevi smo takođe nedavno saznali. Samo to mogu da vam kažem za sada – rekli su za “Blic” organizatori Beogradskog sajma.

Turizam u Srbiji

Zbog globalne situacije sa koronavirisom već 80 posto turističkih aranžmana u februaru i martu u Srbiji je otkazano.

„Plašimo se da će naša hotelijerska industrija u beogradu i šire pretrpeti veliku štetu. Do juće nismo imali otkazivanje aranžmana za drugu polovinu aprila a u pojedinim hotelima se otkazuju i aranžmani za maj“, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Odložen festival “Teatar na raskršću”

Niško Narodno pozorište odlučilo je da zbog koronavirusa odloži međunarodni festival “Teatar na raskršću” koji je trebalo da bude održan od 12. do 19. marta.

Listu otkazanih događaja u Srbiji zbog koronavirus ćemo dopunjavati na istom linku.

Da li maske protiv korona virusa pomažu?