Ovog meseca se održava samit u Singapuru gde dolazi u Severna Koreja i njen lider Kim Jong Un koji bi trebalo da se sretne sa američkim Donaldom Trumpom. Što je vrlo neobično pošto Kim skoro nikada ne putuje van zemlje.

A pazite tek ovo. Svi se pitaju ko će platiti hotelski račun za Severnu Koreju koja je potpuno dekintirana. A i ne planira da plati.

Tako se u subotu se Međunarodna kampanja za zabranu atomskog oružja (ICAM), koalicija nevladinih organizacija širom sveta, ponudila da plati račun.

“Naš pokret je predan zabrani nuklearnog oružja i smatramo da je ovaj istorijski samit prilika  koja se nudi jednom u generaciji da se poradi na miru i nuklearnom razoružanju”, izjavio je Akira Kawasaki, član međunarodnog upravljačkog odbora ICAN-a.

Možda ICAN neće biti jedini koji se nudi da plati račun. List Washington Post je izvestio, pozivajući se na dve osobe upoznate sa problemom, da su Sjedinjene Države otvorene za pokrivanje troškova boravka u luksuznom hotelu sa pet zvezdica koji izabere Severna Koreja.

Međutim, to bi moglo da bude shvaćeno kao uvreda. Tako da su američki organizatori sada zamolili Singapur da plati račun.

Inače, ako vas zanima kako je Severna Koreja ukrala od Švedske Volvo limuzine kliknite ovde.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime