Severna Koreja je verovatno najbizarnija zemlja na svetu. Svakako jeste najzatvorenija a njihovim građanima je život sve samo ne lep.

Evo 4 ubedljivo najveće ludosti koje su uspeli da izvedu:

1. Otmice

Niko ne snima filmove kao Severna Koreja. Pošto nisu imali dovoljno dobrih režisera i glumaca, odlučili su da ih jednostavno otmu iz Južne Koreje. Tako su glumicu Choi Eun Hee i njenog supruga, poznatog južnokorejskog režisera oteli u Hong Kongu krajem 70-tih.

Mučenici su u robstvu proveli godine gde su prinudno snimali filmove. Na kraju su uspeli da pobegnu.

2. Morate da kakite, DOSTA

Možda mislite da vam nije baš sjajno u kapitalizmu, ali verujte da vam uopšte nije loše.

Bar ne živite u zemlji gde vaše fekalije koriste za uzgajanje hrane.

Vlada je naredila da svaka osoba mora sama da proizvede na stotine kilograma. Ne znamo kako to rade ljudi ako im se ne ide u toalet… sve to rade pošto nemaju dovoljno veštačkog đubriva.

3. Vojne prostitutke

Vojska ima odred za zadovoljavanje. Što je eufemizam za vojne prostitutke.

Profesor i stručnjak za Severnu Koreju Koh Yu Hwan kaže kako devojke iz odreda za zadovoljavanje bukvalno leže na leđima i veruju kako to rade za dobrobit Severne Koreje. “Za razliku od kapitalističkih zemalja, prostitutkama se upravlja na državnom nivou. One nisu samo za Kim Jong-ila, već i za druge više zvaničnike. One služe kao službena funkcija vladajućoj klasi.”

Devojke se regrutuju dok su još u školama. “Bilo mi je 15 godina kad su našu školu posetila dvojica zvaničnika u 40-tim. Pregledali su sve učenice i nekoliko odvojili na stranu”, opisuje svoju regrutaciju Mi Hyang koja je kasnije prebegla.

4. Krađa 1.000 Volvo automobila Šveđanima

Sedamdesetih je Švedska levičarska vlada priznala Severnu Koreju, uglavnom iz ideoloških razloga.

Ali, ono što se desilo je maaalko iznenadilo švedske scijaliste. Predsednik Severne Koreje Kim Il-sung je dogovorio kupovinu 1.000 novih Volvoa. A kada su stigli – odbio je da ih plati.

Zbog toga Severna Koreja sa kamatama danas Švedskoj duguje oko 300 miliona evra.