Kada se ukida vanredno stanje u Srbiji? Sve nas to zanima. Ipak, moraćemo da sačekamo još malo i dobro je što je tako.

Nadam se da će to biti krajem aprila, početkom maja, ali više puta sam rekao, to će biti kada počne da pada broj ljudi na respiratorima i raste broj u privremenim bolnicama. Dve nedelje kada budemo imali od tog trenutka, kada tačan broj bude bio… Ne znam ja koji, a činjenica što ja ne znam govori u prilog tome da tu odluku neću doneti ja, već struka“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada se ukida vanredno stanje u Srbiji?

https://www.instagram.com/p/B-2IIEHp9OM/

Ukoliko broj zaraženih bude opadao, što direktno zavisi od smanjenih društvenih kontakata verovatno bi postepeno ukidanje ograničenja kretanja moglo da se očekuje oko 10. maja.

Tome govori u prilog da posle pravoslavnog Uskrsa 2020 ide i 1. maj, kao i velika slava Đurđevdan.

Već smo na sredini aprila, ne zaboravite idu Đurđevdan, slave, okupljanja, prvomajski uranci, velika okupljanja, moraćemo da budemo odgovorni. I kada ukinemo vanredno stanje, neće biti ukidanja samodiscipline. I kada se otvore restorani, kafići, pazićemo“, rekao je predsednik Vučić.

Dakle, strpimo se još malo, budimo disciplinovani izbegavajmo okupljanja, gužve, nosimo maske i perimo ruke. I za nekoliko nedelja pobedićemo Covid19 virus i život će početi da se vraća u normalu i biće spašeno mnogo života.

Od čega napraviti masku za lice?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime