Crni petak 2021 se približava. I zbog specifičnosti situacije trebalo bi da se spremite na vreme, ako naravno imate planove za kupovinu uz velike popuste.

Na ovom linku ćemo pratiti popuste za Crni petak 2021 u Srbiji, kao i prethodnih godina.

Crni petak 2021

Ove godine Crni petak pada u petak 26. novembra.

Kao što je uobičajeno Crni petak je uvek na dan posle američkog praznika Dana zahvalnosti.

I već ste se naoštrili – pametni telefoni, televizori, kućni aparati, patike, cipele, odeća i joj šta sve ne mami i teško je obuzdati se. Ali treba biti pametan i isplanirati da ne kupujete ono što je nepotrebno i tako potrošite novac koji vam je potreban. Napravite spisak i radujte se kupovini. Imajte u vidu da će uskoro i Božić pa možda da kupite po povoljnijim cenama poklone.

Zbog pandemije covid 19 kupujemo sve češće preko interneta. E, pa zbog toga će ove godine Crni petak 2021 verovatno kod mnogih prodavaca biti produžen i na vikend i na ponedeljak. Naravno popusti će važiti i za prodaju preko interneta i mnogi će se truditi da izbegnu gužve u prodavnice.

U svetu su mnogi trgovački lanci već osmislili popuste za ceo mesec i nazvali ga Crni novembar. Ova praksa je postojala i u Srbiji prethodnih godina.

Što se tiče ove godine, zbog problema u snabdevanju moguće su nestašice u ponudi robe, pa je pitanje koliko će ponude biti dobre za crni petak 2021.

Dešava se da kupite u tom ludom raspoloženu robu koja je oštećena. Uz račun, koji uvek sačuvajte, vratite robu i izborite se za svoja prava. Prodavci su dužni da oštećeni proizvod prime nazad.

Ako ste se pitali kada je prvi put počeo da se odigrava Crni petak evo podatka: bilo je to u Americi 1924. Tada je prodavnica Macy’s iz New Yorka u petak posle Dana zahvalnosti imala popuste na hiljade svojih proizvoda.

Ali je tek od osamdesetih osvojio kupce koji su jedva čekali naredni sledeći.

Crni petak beleži i tragične posledice, jer od silne gužve, guranja, grabeža uvek strada neko, najčešće prodavci. Teško je izdržati stampedo ljudi željnih kupovine za male pare.

Inače neki kažu da je poreklo Crnog petka vezano za boju automobila koji su čekali u redu ispred prodavnice čekajući da krenu popusti. Neki ga vezuju za “crne” račune komercijalnih aktivnosti, odnosno u suficitu nakon velike prodaje. Salto je u mnogim prodavnicama iz crvene prešao u crnu boju koja označava pozitivan saldo.

Crni petak je postao popularan i nezaobilazan na celoj planeti. Volimo ga i mi u Srbiji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime