Crni petak 2020 se približava. Tradicionalno predstavljamo najbolje rasprodaje, akcije i popuste koje ćete moći da ugrabite za Black Friday 2020. I da li će ih uopšte biti ove godine zbog opasnosti.

Ove godine će zbog pandemije korona virusa definitivno sve biti drugačije. Već jeste i neće se puno toga promeniti za par meseci. A  kada je Crni petak 2020? Black Friday ove godine je 27. novembra, kao i obično odmah posle Dana zahvalnosti u Americi.

Crni petak 2020

Teško ćemo videti horde ljudi kako se guraju po prodavnicama kako bi ugrabili stvari na najvećim popustima u sred epidemije.

Šta to znači za sezonske rasprodaje?

Pa, pouzdano znamo da neki prodavci pa čak i velike kompanije već razmišljaju da ove godine uopšte ne održe Crni petak 2020. Zapravo, mnoge su u toliko lošoj situaciji da će se možda i zatvoriti do tada.

Ipak, velika većina će Black Friday 2020 održati pre svega u online verziji. Što je doduše već i bio slučaj poslednjih godina. U Americi je tako poslednjih godina online prodaja dostigla čak 40 posto, iako tamo postoji jaka tradicija opsedanja fizičkih prodavnica i tržnih centara. Možda ponegde i u prodavnicama uz određene mere zaštite. Neki se čak i nadaju da će do kraja novembra situacija sa virusom biti bolja ili da će možda čak stići i vakcina (malo verovatno).

Takođe, neke firme razmišljaju da ove godine pomere početak rasprodaja, upravo zbog loše prodaje tokom cele godine, pa bi trebalo rasprodati sve te viškove. Određene kompanije bi mogle da započnu i mesec dana ranije zimske rasprodaje 2020, odnosno uoči Noći veštica krajem oktobra. Tako bi rasprodaje počele ranije i trajale duže čime bi se izbegle gužve u prodavnicama. Ipak, od ranije znamo da rasprodaje koje traju dugo najčešće i nisu tako sjajne. Ali, ove godine je sve drugačije pa je sve i moguće zapravo.

Što se tiče Srbije, online trgovina je doživela ogroman rast tokom pandemije i izvesno je da će se sezonske rasprodaje pa i Crni petak 2020 u većoj ili manjoj meri prebaciti na internet. Izvesno je i da se mogu očekivati veliki popusti kod nekih trgovaca koji će želeti da se reše robe koju nisu prodali tokom godine. A biće ih poprilično. Dakle, štedite pare i čekajte jesen.

Koje firme će skoro izvesno imati online rasprodaje? Skoro izvesno obratite pažnju na ove online prodavnice: Zara, Fashion&Friends, Tehnomanija, Gigatron, Jysk, LC Waikiki, Vulkan, Laguna… verovatno i mnogi drugi, ali ove online prodavnice smo izdvojili pošto su i ranije imale dobre rasprodaje za Crni petak a uz to su se odlično pokazali tokom izolacije i karantina.

Na ovom linku ćemo objavljivati sve informacije o najboljih popustima za Black Friday 2020.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime