U četvrtak 20.04.2023 godine od 17:30-19:30 u radionici Praksa makerspace u okviru Kulturnoog centra Magacin u Kraljevića Marka br. 4 biće održana radionica popravke bicikala. Domaćini su KC Magacin, Karkatag kolektiv i Udruženje Ulice za bicikliste.

Cilj ovih radionica je osnaživanje građana i građanki da nauče da sami zakrpe gumu, dotegnu kočnicu ili našteluju menjač i da ne moraju da za svaku sitnicu odlaze kod servisera bicikala. Ovako osnaženi građani će smanjiti gužve u servisima, gde će građani dolaziti samo kad moraju da zamene dotrajali deo, a ne i za one stvari koje mogu sami da poprave i to vrlo brzo. Na ovaj način, više ljudi će ćešće svakodnevno koristiti svoje dvotočkaše od kuće do posla i samostalno će rešavati probleme nastale u vožnji.

Tema druge od 8 tematskih radionica će bit zamena i krpljenje guma na biciklu!
Polaznicima će biti deljen i besplatan primerak priručnika Beograd na pedale koji su u saradnji sa Hajnrih Bel fondacijom napravile UG Ulice za bicikliste.

Tokom aprila i maja, a zaključno sa početkom juna, biće održano još 7 radionica u vezi popravke najosnovnijih delova bitnih za funkcionisanje bicikla, kao što su kočnice, pogon, lanac, glava točka i menjači.