iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!
Pri ruci

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće. Ove godine kompanija iz Kupertina lansirala je dva nova iPhone telefona – iPhone 8 (koji dolazi i u varijanti sa većim ekranom i nosi oznaku iPhone 8 Plus) i iPhone X koji se smatra začetnikom nove  ere pametnih telefona. Svakako iPhone 8 sa startnim kapacitetom (64GB) je najzanimljiviji domaćim kupcima jer je cenovno najpovoljnije pozicioniran, a isti je moguće nabaviti u tri različite boje: Gold, Silver i Space Gray, kao i sve ostale iPhone 8 telefona. Svi iPhone 8 telefoni su posebni po tome što koriste vrhunski hardver poslednje generacije i što dolaze sa najnovijom iOS 11 platformom koja u ovom momentu važi za najbezbedniju. Tu su i neka nova tehnološka unapređenja, kao i sjajne kamerice, veličanstven ekran i mogućnost bežičnog punjenja baterije.

Osnovu iPhone 8 telefona čini A11 Bionic 64-bitni čip koji ima integrisan M11 koprocesor kome je glavni zadatak ispomoć centralnom CPU-u. Grafički akcelerator je takođe integrisan, dok su kupcima na raspolaganju modeli sa fleš skladišnim prostorima od 64GB i 256GB. Svi iPhone 8 telefoni donose visok nivo rezistentnosti na spoljne uticaje i to po IP67 standardu, što znači da im vetar, prašina i kiša ne mogu ništa. Očekivano, ekran je Retina HD tipa, ima dijagonalu od 4.7 inča i operiše sa rezolucijom od 1334×750 piksela. Posebnost ovog displeja krije se u implementiranju True Tone ekrana koji donosi značajano svetliju sliku, još bolju detaljnost i prirodnije boje.

Zadnja kamerica ima 12MP i sa njom je moguće kreirati profesionalne fotografije i video sadržaj. Ista je odlična za slikanje portreta, slikanje prirode, fotografisanje skupova, posebnih momenata i snimanje kratkih i dugih video klipova. Zadnja kamerica ima digitalni zum od 5x, optičku stabilizaciju i sve napredne foto i video novotarije sa kojima i fotografije i filmovi izgledaju apsolutno veličanstveno. Prednja FaceTime HD kamerica ima 7MP i ona je osmišljena za čistu i oštru video komunikaciju. Sa njom je moguće i kreiranje vrhunskih selfija, kao i snimanje video sadržaja u rezoluciji do 1080p. Kompanija iz Kupertina je vodila poprilično računa o bežičnim konekcijama, pa tako iPhone 8 telefoni dolaze sa Bluetooth i WiFi adapterima poslednje generacije koji se u praksi savršeno razumeju sa najrazličitijim uređajima.

Još jedna od jačih strana novih iPhone 8 telefona svakako je i odlična baterija. Ista donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju i kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za svega 30 minuta je puna do kapaciteta od 50%. Novina koja dolazi sa iPhone 8 telefonima, a tiče se punjenja baterije vezana je za bežično punje baterije preko Qi certifikovanih punjača. Postoji i originalni Apple-ov bežični punjač, ali se još uvek ne zna kada će isti biti dostupan za krajnje kupce. Ovi telefoni opremljeni su i brojnim senzorima: Touch ID fingerprint senzor, Barometer, Three-axis gyro, Accelerometer, Proximity senzor i Ambient light senzor, kao i novim bezbedonosnim tehnologijama koje dolaze sa iOS 11 platformom. Ista je značajno bolje organizovana u odnosu na desetku, ima preko 250 novih funkcija i veoma je fluidna u radu.

Novi iPhone 8 telefoni u odnosu na prošlu generaciju telefona donose značajno bolje brzinske i grafičke performanse koje se kreću u okvirima između 25% i 30%. Upravo zbog toga većina operacija na njima se odvija munjevito, dok najnovije iOS igrice imaju fantastičan odziv. Kamerice takođe rade odlično posao, kao i sve što čini sastavni deo iPhone 8 telefona. Baterija je takođe fantastična, bolje reći iznad proseka, ali i svaki detalj na ovim telefonima. Ko želi vrhunski pametni telefon, a nije spreman da izdvoji brdo para za novi X, iPhone 8 je apsolutno telefon koji će ispuniti sva očekivanja. Mi biramo verziju većeg kapaciteta jer nikada se ne zna kada skladišni prostor može da zatreba.

Cena (sa PDV-om): od 108.090,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

Samsung predstavio Galaxy J6

Samsung predstavio Galaxy J6

Praktični pametni telefon sa živopisnim Super AMOLED beskonačnim ekranom

Domino Magazin 23.05.2018
Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

Švajcarci uništili satove vredne 500 miliona evra

I to originalne modele

Domino Magazin 22.05.2018
Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Lenovo pravi prvi pravi all screen smartphone

Ekran preko cele prednje strane, ALI STVARNO

Domino Magazin 16.05.2018
Držite mobilni tamo gde ne treba

Držite mobilni tamo gde ne treba

Odmah prestanite

Domino Magazin 15.05.2018
Stigao je novi LG G7 ThinQ

Stigao je novi LG G7 ThinQ

Verovatno najinovativniji smart telefon na tržištu

Domino Magazin 03.05.2018
Rolleiflex se vraća

Rolleiflex se vraća

Legendarni foto aparat u sasvim novom izdanju

Domino Magazin 03.05.2018
Casio ima novi planinarski sat

Casio ima novi planinarski sat

Sad još jeftiniji

Domino Magazin 20.04.2018
Prvi pametni telefon za gejmere

Prvi pametni telefon za gejmere

The Black Shark pravi Xiaomi

Domino Magazin 18.04.2018
Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Ako punite telefon cele noći pročitajte ovo

Stvarno bi trebalo da znate

Domino Magazin 17.04.2018
Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

Samsung telefon koji ne može da se nakači na internet

I to uopšte nije loša ideja

Domino Magazin 16.04.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.