iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!
Pri ruci

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće. Ove godine kompanija iz Kupertina lansirala je dva nova iPhone telefona – iPhone 8 (koji dolazi i u varijanti sa većim ekranom i nosi oznaku iPhone 8 Plus) i iPhone X koji se smatra začetnikom nove  ere pametnih telefona. Svakako iPhone 8 sa startnim kapacitetom (64GB) je najzanimljiviji domaćim kupcima jer je cenovno najpovoljnije pozicioniran, a isti je moguće nabaviti u tri različite boje: Gold, Silver i Space Gray, kao i sve ostale iPhone 8 telefona. Svi iPhone 8 telefoni su posebni po tome što koriste vrhunski hardver poslednje generacije i što dolaze sa najnovijom iOS 11 platformom koja u ovom momentu važi za najbezbedniju. Tu su i neka nova tehnološka unapređenja, kao i sjajne kamerice, veličanstven ekran i mogućnost bežičnog punjenja baterije.

Osnovu iPhone 8 telefona čini A11 Bionic 64-bitni čip koji ima integrisan M11 koprocesor kome je glavni zadatak ispomoć centralnom CPU-u. Grafički akcelerator je takođe integrisan, dok su kupcima na raspolaganju modeli sa fleš skladišnim prostorima od 64GB i 256GB. Svi iPhone 8 telefoni donose visok nivo rezistentnosti na spoljne uticaje i to po IP67 standardu, što znači da im vetar, prašina i kiša ne mogu ništa. Očekivano, ekran je Retina HD tipa, ima dijagonalu od 4.7 inča i operiše sa rezolucijom od 1334×750 piksela. Posebnost ovog displeja krije se u implementiranju True Tone ekrana koji donosi značajano svetliju sliku, još bolju detaljnost i prirodnije boje.

Zadnja kamerica ima 12MP i sa njom je moguće kreirati profesionalne fotografije i video sadržaj. Ista je odlična za slikanje portreta, slikanje prirode, fotografisanje skupova, posebnih momenata i snimanje kratkih i dugih video klipova. Zadnja kamerica ima digitalni zum od 5x, optičku stabilizaciju i sve napredne foto i video novotarije sa kojima i fotografije i filmovi izgledaju apsolutno veličanstveno. Prednja FaceTime HD kamerica ima 7MP i ona je osmišljena za čistu i oštru video komunikaciju. Sa njom je moguće i kreiranje vrhunskih selfija, kao i snimanje video sadržaja u rezoluciji do 1080p. Kompanija iz Kupertina je vodila poprilično računa o bežičnim konekcijama, pa tako iPhone 8 telefoni dolaze sa Bluetooth i WiFi adapterima poslednje generacije koji se u praksi savršeno razumeju sa najrazličitijim uređajima.

Još jedna od jačih strana novih iPhone 8 telefona svakako je i odlična baterija. Ista donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju i kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za svega 30 minuta je puna do kapaciteta od 50%. Novina koja dolazi sa iPhone 8 telefonima, a tiče se punjenja baterije vezana je za bežično punje baterije preko Qi certifikovanih punjača. Postoji i originalni Apple-ov bežični punjač, ali se još uvek ne zna kada će isti biti dostupan za krajnje kupce. Ovi telefoni opremljeni su i brojnim senzorima: Touch ID fingerprint senzor, Barometer, Three-axis gyro, Accelerometer, Proximity senzor i Ambient light senzor, kao i novim bezbedonosnim tehnologijama koje dolaze sa iOS 11 platformom. Ista je značajno bolje organizovana u odnosu na desetku, ima preko 250 novih funkcija i veoma je fluidna u radu.

Novi iPhone 8 telefoni u odnosu na prošlu generaciju telefona donose značajno bolje brzinske i grafičke performanse koje se kreću u okvirima između 25% i 30%. Upravo zbog toga većina operacija na njima se odvija munjevito, dok najnovije iOS igrice imaju fantastičan odziv. Kamerice takođe rade odlično posao, kao i sve što čini sastavni deo iPhone 8 telefona. Baterija je takođe fantastična, bolje reći iznad proseka, ali i svaki detalj na ovim telefonima. Ko želi vrhunski pametni telefon, a nije spreman da izdvoji brdo para za novi X, iPhone 8 je apsolutno telefon koji će ispuniti sva očekivanja. Mi biramo verziju većeg kapaciteta jer nikada se ne zna kada skladišni prostor može da zatreba.

Cena (sa PDV-om): od 108.090,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Pri ruci

Više uPri ruci

Samsung Galaxy S9 i S9+ predstavljeni u Srbiji
Samsung Galaxy S9 i S9+ predstavljeni u Srbiji

Glavni aduti ovih uređaja su najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo video zapis i personalizovani AR emotikoni

Domino Magazin 14.03.2018
Nove Barbike  su žene koje su menjale istoriju
Nove Barbike su žene koje su menjale istoriju

Povodom Međunarodnog dana žena, znate 8. marta

Domino Magazin 08.03.2018
Aplikacija koja pomaže kod raskida
Aplikacija koja pomaže kod raskida

Break-Up Boss pazi da ne napravite neku glupost

Domino Magazin 06.03.2018
Ovih 5 stvari najbrže troše bateriju na mobilnim
Ovih 5 stvari najbrže troše bateriju na mobilnim

Čisto da znate

Domino Magazin 05.03.2018
Burton i Casio napravili sat za posebne ludake
Burton i Casio napravili sat za posebne ludake

G-SHOCK Mudmaster

Domino Magazin 02.03.2018
Canon ima nove DSLR aparate
Canon ima nove DSLR aparate

Jednostavno ispričajte svoju priču u DSLR kvalitetu pomoću novih Canon EOS 2000D i EOS 4000D fotoaparata

Domino Magazin 28.02.2018
Novi neuništivi telefon
Novi neuništivi telefon

Caterpillar zna kako se pravi industrijska oprema

Domino Magazin 27.02.2018
Google asistent priča 30 jezika
Google asistent priča 30 jezika

Uskoro

Domino Magazin 26.02.2018
Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+
Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+

Super Slow-mo video zapis, najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju i AR Emoji za još ličniju komunikaciju

Domino Magazin 25.02.2018
Ovo je najbolja kupovina u IKEA robnoj kući?
Ovo je najbolja kupovina u IKEA robnoj kući?

Jedan proizvod dobijate po 6 puta nižoj ceni

Domino Magazin 23.02.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.