iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!
Pri ruci

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće

iPhone 8 – ozbiljno moćan telefon!

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće. Ove godine kompanija iz Kupertina lansirala je dva nova iPhone telefona – iPhone 8 (koji dolazi i u varijanti sa većim ekranom i nosi oznaku iPhone 8 Plus) i iPhone X koji se smatra začetnikom nove  ere pametnih telefona. Svakako iPhone 8 sa startnim kapacitetom (64GB) je najzanimljiviji domaćim kupcima jer je cenovno najpovoljnije pozicioniran, a isti je moguće nabaviti u tri različite boje: Gold, Silver i Space Gray, kao i sve ostale iPhone 8 telefona. Svi iPhone 8 telefoni su posebni po tome što koriste vrhunski hardver poslednje generacije i što dolaze sa najnovijom iOS 11 platformom koja u ovom momentu važi za najbezbedniju. Tu su i neka nova tehnološka unapređenja, kao i sjajne kamerice, veličanstven ekran i mogućnost bežičnog punjenja baterije.

Osnovu iPhone 8 telefona čini A11 Bionic 64-bitni čip koji ima integrisan M11 koprocesor kome je glavni zadatak ispomoć centralnom CPU-u. Grafički akcelerator je takođe integrisan, dok su kupcima na raspolaganju modeli sa fleš skladišnim prostorima od 64GB i 256GB. Svi iPhone 8 telefoni donose visok nivo rezistentnosti na spoljne uticaje i to po IP67 standardu, što znači da im vetar, prašina i kiša ne mogu ništa. Očekivano, ekran je Retina HD tipa, ima dijagonalu od 4.7 inča i operiše sa rezolucijom od 1334×750 piksela. Posebnost ovog displeja krije se u implementiranju True Tone ekrana koji donosi značajano svetliju sliku, još bolju detaljnost i prirodnije boje.

Zadnja kamerica ima 12MP i sa njom je moguće kreirati profesionalne fotografije i video sadržaj. Ista je odlična za slikanje portreta, slikanje prirode, fotografisanje skupova, posebnih momenata i snimanje kratkih i dugih video klipova. Zadnja kamerica ima digitalni zum od 5x, optičku stabilizaciju i sve napredne foto i video novotarije sa kojima i fotografije i filmovi izgledaju apsolutno veličanstveno. Prednja FaceTime HD kamerica ima 7MP i ona je osmišljena za čistu i oštru video komunikaciju. Sa njom je moguće i kreiranje vrhunskih selfija, kao i snimanje video sadržaja u rezoluciji do 1080p. Kompanija iz Kupertina je vodila poprilično računa o bežičnim konekcijama, pa tako iPhone 8 telefoni dolaze sa Bluetooth i WiFi adapterima poslednje generacije koji se u praksi savršeno razumeju sa najrazličitijim uređajima.

Još jedna od jačih strana novih iPhone 8 telefona svakako je i odlična baterija. Ista donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju i kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za svega 30 minuta je puna do kapaciteta od 50%. Novina koja dolazi sa iPhone 8 telefonima, a tiče se punjenja baterije vezana je za bežično punje baterije preko Qi certifikovanih punjača. Postoji i originalni Apple-ov bežični punjač, ali se još uvek ne zna kada će isti biti dostupan za krajnje kupce. Ovi telefoni opremljeni su i brojnim senzorima: Touch ID fingerprint senzor, Barometer, Three-axis gyro, Accelerometer, Proximity senzor i Ambient light senzor, kao i novim bezbedonosnim tehnologijama koje dolaze sa iOS 11 platformom. Ista je značajno bolje organizovana u odnosu na desetku, ima preko 250 novih funkcija i veoma je fluidna u radu.

Novi iPhone 8 telefoni u odnosu na prošlu generaciju telefona donose značajno bolje brzinske i grafičke performanse koje se kreću u okvirima između 25% i 30%. Upravo zbog toga većina operacija na njima se odvija munjevito, dok najnovije iOS igrice imaju fantastičan odziv. Kamerice takođe rade odlično posao, kao i sve što čini sastavni deo iPhone 8 telefona. Baterija je takođe fantastična, bolje reći iznad proseka, ali i svaki detalj na ovim telefonima. Ko želi vrhunski pametni telefon, a nije spreman da izdvoji brdo para za novi X, iPhone 8 je apsolutno telefon koji će ispuniti sva očekivanja. Mi biramo verziju većeg kapaciteta jer nikada se ne zna kada skladišni prostor može da zatreba.

Cena (sa PDV-om): od 108.090,00 dinara

Kontakt: iStyle

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Pri ruci

Više uPri ruci

Telefoni sa najboljom baterijom

Telefoni sa najboljom baterijom

Ovi modeli pametnih telefona imaju najbolje baterije ( 2019. godina)

Domino Magazin 22.10.2018
NASA sada ima i sat

NASA sada ima i sat

Slavi 60. rođendan

Domino Magazin 22.10.2018
Apple sprema loše iznenađenje

Apple sprema loše iznenađenje

Kao da cena novih telefona nije bila dovoljna

Domino Magazin 22.10.2018
Samsung ukida ulaz za slušalice?

Samsung ukida ulaz za slušalice?

Kod sledećeg flagship modela

Domino Magazin 17.10.2018
Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Zvanično: Mobilne koristimo više za fotografisanje

Nego za pozive i priču

Domino Magazin 16.10.2018
Ovo je jedini telefon koji želimo!

Ovo je jedini telefon koji želimo!

Najslađi i najmanji Palm smartphone stiže

Domino Magazin 16.10.2018
Longines ima novi vintage sat

Longines ima novi vintage sat

Omaž kultnom modelu iz pedesetih

Domino Magazin 12.10.2018
Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Sa četiri kamere

Domino Magazin 11.10.2018
Nokia ima bežične slušalice

Nokia ima bežične slušalice

Otporne na vodu a imaju i vibraciju

Domino Magazin 08.10.2018
Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Telefoni sa najboljom kamerom 2019

Ovi modeli pametnih telefona će vladati na polju najboljih kamera tokom 2019 godine

Domino Magazin 05.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.