Slika: Symantec kupuje Blue Coat
IT

Symantec kupuje Blue Coat

I određuje budućnost sajber bezbednosti

Symantec kupuje Blue Coat

Korporacija Symantec i Blue Coat Inc. su danas objavili da su postigli konačan sporazum po kojem će Symantec kupiti Blue Coat za 4,65 milijardi dolara u gotovini. Transakciju su odobrili bordovi direktora obe strane i ona bi trebalo da bude zaključena u trećem kvartalu tekuće godine. Greg Klark, generalni direktor kompanije Blue Coat će biti postavljen na mesto generalnog direktora Symantec-a i pridružiće se bordu direktora po zatvaranju transakcije.

Blue Coat je vodeći po udelu i beleži najveći rast na tržištu Web bezbednosnih rešenja, sa širom sveta priznatim portfolijom integrisanih tehnologija koje čine platformu kojoj se može verovati – Cloud Generation Security za bezbednost u “oblaku”, a koju koristi više od 15.000 poslovnih klijenata širom sveta. Za fiskalnu godinu koja se za Blue Coat završavila 30. Aprila, GAAP prihodi su iznosili 598 miliona dolara, dok su non-GAAP prihodi bili 755 miliona, uz godišnji rast od 17% iz godine u godinu, potpomognut novim proizvodima i novim klijentima. U istom periodu je kompanija imala non-GAAP operativnu marginu od 22% i tok gotovine od operacija od 135 miliona dolara. Takođe u tom periodu, GAAP operativne margine su bile -42%.

Definisanje budućnosti sajber sigurnosti

Sa akvizicijom Blue Coata, Symantec će poboljšati svoju lidersku poziciju da bi u budućnosti mogao da definiše budućnost sajber sigurnosti i diktira tempo inovacija u čitavoj industriji.

Kombinovana kompanija će:

– Zaštiti klijente od većeg broja pretnji, sa najboljim rešenjima za zaštitu, otkrivanje pretnji i sanaciju na svim nivoima – krajnjim tačkama, e-mailu, webu, mrežama i serverima. Ova transakcija će kombinovati Symantec-ovu vodeću telemetriju pretnji sa Blue Coat-ovim mrežnim i cloud bezbednosnim rešenjima kako bi se obezbedila diferencionirana sigurnosna rešenja za stotine miliona krajnjih tačaka i servera, i milijardi mailova i web transakcija.

– Pomoći velikim korporacijama da bezbedno prigrle “oblak”. Symantec će biti u stanju da isporuči bezbednost za korisnike, podatke i aplikacije iz generacije “oblaka”, i to sa oblaka i na oblak. Kompanijine vodeće mogućnosti za prevenciju gubitka podataka će biti primenjene na nivou web proksija i na više od 12.000 aplikacija koje rade u “oblaku”.

– Zajedničkim snagama doneti značajno povećanje investicija u sajber istraživanja i razvoj i proučavanje pretnji. Ove investicije odnose se na više od 3.000 inženjera i istraživača, kao i na devet centara za odgovore na pretnje.

“Sa ovom transakcijom ćemo imati veličinu, portofolio i resurse potrebne da budemo predvodnik u novoj eri inovacija osmišljenih da pomognu u zaštiti velikih klijenata i individualnih korisnika od insajderskih pretnji i sofisticiranog sajber kriminala. Zajedno, mi ćemo biti najbolje pozicionirani da adresiramo beskonačno evoluirajući ekosistem pretnji, obimne promene koje je uveo prelazak na mobilno i cloud računarstvo, kao i izazove koje donose pravna i pitanja privatnosti.”, rekao je Den Šulman, predsedavajući Symantec-a. “Greg i celokupan liderski tim Blue Coata su napravili izuzetno dobar posao ojačavajući i povećavajući svoj biznis. Pored toga što se dokazao kao neko ko je uspešno omogućio proširivanje i profitabilan rast, Greg ima i značajno lidersko iskustvo, duboku stručnost na polju sigurnosti i istorijat uspešnih integracija kompanija u jedinstven portfolio; on je prava osoba da vodi korporaciju Symantec u njenom daljem napredovanju i liderskoj poziciji u domenu sajber bezbednosti.

Greg Klark, generalni direktor Blue Coata, rekao je: “Danas, Symantec štiti globalne korporacije, vlade i individualne korisnike rešenjima za zaštitu od pretnji, zaštitu informacija i managed servisima. Istovremeno, Blue Coat je pouzdani izbor za zaštitu milijardi web transakcija svakog dana, a vodeći je na rastućem tržištu bezbednosti za “oblak”. Kad se udružimo, korisnicima širom sveta, od velikih korporacija i vlada do pojedinačnih korisnika, ćemo ponuditi rešenja bez konkurencije kad je reč o zaštiti od pretnji i cloud bezbednosti. Sa zaposlenima Blue Coat-a i Symantec-a koji će raditi zajedno, bićemo dobro pozicionirani da pokrenemo rast i pomerimo granice inovacija. Veoma sam uzbuđen zbog prilike da se pridružim Symantec-u na poziciji generalnog direktora i radujem se radu sa najsnažnijim, najdubokoumnijim timom u oblasti bezbednosti da bih ostvario mnoge strateške i finansijske benefite koje će ova transakcija stvoriti.”

Atraktivni finansijski benefiti za deoničare Symantec-a

Na bazi pro-forma, non-GAAP merila, kombinovana kompanija će imati 4,4 milijarde prihoda u fiskalnoj 2016. godini,  od kojih 62% dolazi iz enterprajz bezbednosti. Do kraja fiskalne 2018. godine, Symantec očekuje da ostvari 550 miliona ušteda u operativnim troškovima, od kojih će 400 miliona dospeti iz ranije najavljenih Symantec-ovih mera troškovne efikasnosti.

Stvaranje snažne organizacije i liderskog tima, fokusiranje na planiranje integracije

Bord direktora će i dalje voditi Symantec-ov trenutni predsedavajući, gospodin Šulman. Gospodin Klark će biti generalni direktor, a g-din. Tomas Sajfert će ostati na poziciji finansijskog direktora. Članovi upravljačkog tima kompanije Blue Coat su odlučili da se pridruže Symantec-u, ali i da znatan deo gotovine i stock opcija koje su dobili transakcijom preliju u kombinovani entitet.

G-din Šulman je dodao, “Bord direktora bi želeo da se zahvali Symantec-ovom upravljačkom timu na njihovoj nastavljenoj posvećenosti našoj kompaniji i da poželi dobrodošlicu Blue Coat-ovom izvršnom timu.”

Integracija dveju kompanija će biti vođena rukom direktora iz Symantec-a i Blue Coat-a, a sa planiranjem integracije će otpočeti odmah. Kompanije očekuju efikasnu i uspešnu integraciju, s obzirom na to da imaju komplementarne proizvode i distinktivne korisničke sfere, a imajući u vidu dosadašnje rezultate Blue Coat-ovog menadžmenta na polju integracija. Kombinovana kompanija će imati sedište u Mauntin Vjuu u državi Kalifornija.

Investiranje u budućnost Symantec-a

U vezi sa ovom transakcijom, Silver Lake se odlučio za dodatnu investiciju u Symantec od 500 miliona u 2.0% konvertibilnim zapisima, koji dospevaju 2021. godine, tako udvostručavajući svoju investiciju u Symantec-u u ukupnom iznosu od 1 milijardu dolara. Uz njih je i Bain Capital odlučio da investira 750 miliona dolara u konvertibilne zapise koji su neobezbeđene i neopozive, a imaju inicijalnu konverzionu cenu od oko 20,41 dolara po deonci.

U vezi s ovom investicijom, Dejvid Hemfri, direktor Bain Capital Private Equity će biti postavljen u Symantec-ov bord direktora, odmah po završetku transakcije.

Finansiranje i put do završetka

Symantec namerava da finansira transakciju gotovinom koju ima na stanju i kroz 2,8 milijardi novog zaduživanja. Kompanija je fokusirana na to da značajan deo ovog duga u nekoliko narednih godina finansira gotovinom na stanju kao i drugim sredstvima.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Šta su to Dead Dropovi

Da li ste videli USB na zidu?

Domino Magazin 15.12.2017
Adobe sada koristi veštačku inteligenciju

Kako biste vi lakše retuširali fotke

Domino Magazin 14.12.2017
Šta se u Srbiji tražilo na Google ove godine?

Nešto je očekivano ali nešto i ne

Domino Magazin 13.12.2017
Bivši šef u Facebooku se kaje

Zato što je napravio nešto tako strašno

Domino Magazin 13.12.2017
Apple kupuje Shazam?

Za 400 miliona dolara

Domino Magazin 13.12.2017
Google menja pretraživanje

Ovo bi trebalo da znate

Domino Magazin 11.12.2017
Robot pomaže depresivnima

Možete da popričate sa njim na Facebook Messengeru

Domino Magazin 07.12.2017
Digitalizacija zdravstva u službi pacijenata, lekara i nauke

Jedan od izazova 21. veka

Domino Magazin 05.12.2017
Oni su prvi Bitcoin milijarderi

Sećate se braće Winklevoss

Domino Magazin 05.12.2017
Windows 10 dobija veliku izmenu

Stižu setovi

Domino Magazin 01.12.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.