IT

Sky unapređuje efikasnost skladištenja podataka

Uz pomoć Veritasa

Sky unapređuje efikasnost skladištenja podataka
Sky unapređuje efikasnost skladištenja podataka

Od uspostavljanja partnerstva sa kompanijom Veritas Technologies, globalnim liderom u upravljanju informacijama, britanski Sky je povećao efikasnost i oslobodio vreme svojim zaposlenima da se usresrede na strateške IT transformacione projekte koristeći NetBackup, NetBackup Appliances i Information Map. Kako bi pomogla ostalim svojim korisnicima da ostvare sličan uspeh, kompanija Veritas je najavila da će određenoj grupi NetBackup korisnika omogućiti besplatnu probu svog softverskog rešenja Information Map.

Sky je vodeća evropska kompanija u industriji zabave koja se u značajnoj meri oslanja na tehnologiju da omogući najširi izbor sadržaja svojim potrošačima kojih ima oko 22 miliona. Da bi unapredio isporuku usluga, Sky je stavio visok prioritet na uvid u svoje kompanijske podatke i bio u mogućnosti da izradi rezervne kopije podataka (bekap) i da brzo povrati informacije kritične za poslovanje. Uprkos tome, oslanjanje na neke od zastarelih i na trakama zasnovanih sistema za bekapovanje, dovelo je do problema sa daljim rastom IT resursa i smanjenja efikasnosti osoblja koje time bavi,

Kroz NetBackup Converged platformu, Sky je u mogućnosti da zaštiti svoje informacije, a da istovremeno širom svog poslovnog okruženja identifikuje prilike za optimizaciju skladišta informacija i smanji rizik, tokom kratkih 24 časa.

NetBackup Converged platforma kompanije Veritas donosi agilnost i povećanje efikasnosti tako što obezbeđuje integrisano rešenje za zaštitu podataka, oporavak od gubitka podataka, kao i uvid u nestrukturirane podatke kompanije Sky. Ovo joj omogućava da donosi bolje odluke u vezi sa tim koji podaci su vredni za poslovanje. NetBackup Appliances integriše se sa već instaliranim NetBackup rešenjem, pružajući efikasno “ključ u ruke” rešenje za bekap, skladištenje i deduplikaciju podataka. Veritas Information Map se takođe integriše sa NetBackup rešenjem da omogući kompletnom IT timu vizuelno iskustvo pri sticanju uvida u nestrukturirane podatke kompanije.

“Želimo da izgradimo poslovanje koje je izdržljivo na duže staze,” rekao je Dejvid Ker, menadžer za bekapovanje, skladištenje i podršku u kompaniji Sky UK & Ireland. “Za IT sektor kompanije to znači pobrinuti se da naša infrastruktura sa vodećim tehnološkim rešenjima podržava kompaniju u daljoj budućnosti. Veritas je bio izvrstan partner u omogućavanju ove vizije. Danas mi prebacujemo ogroman posao na uređaje i Veritas NetBackup je tu da uvek obezbedi stabilnost. Uspešnost bekapovanja je porasla na 98 procenata sa prethodnog proseka od 85 procenata, a dok se zadatak bekapovanja proširio na 55.000 zahteva, što je povećanje od 10.000 za period od 12 meseci.

Veritas NetBackup Appliances omogućava lakšu i efikasniju analizu, čime se dodatno poboljšavaju procesi u kompaniji Sky. Pre primene ovog rešenja, Sky je trošio mnogo radnih sati zaposlenih u IT službi na rad sa trakama. Ovo vreme je smanjeno, što je IT timu omogućilo da se usresrede na više strateške projekte transformacije IT-a u kompaniji Sky. Poslovanje je takođe imalo koristi od dostupnosti trenutnog povraćaja i oporavka podataka, dok je pri tome tim za izradu rezervnih kopija podataka uštedeo vreme koristeći mogućnosti NetBackup OpsCenter rešenja da izvesti o kapacitetu, izbaci sumarni izveštaj o statusu bekapovanja kroz automatizovane email poruke. Članovi Sky-ovog IT tima su sada tzv. super-useri, pošto su implementirali 34 Veritas NetBackup Appliances instalacija. Kao jedan od ranih korisnika tehnologije, tim može da vidi kako je je sazrela tehnologija integrisanih uređaja za bekap.

Sa NetBackup rešenjem, Sky je bio u prilici da iskoristi prednosti Veritas Information Map-a da poboljša uvid u podatke i razume prirodu svog globalnog okruženja podataka. Na osnovu  meta-podataka sakupljenih direktno preko NetBackup-a, Sky može da identifikuje rizične zone, te zone koje imaju vrednost i na kraju zone koje su za brisanje. Uz to je Sky koristio saznanja do kojih je došao koristeći Information Map da razvije nove politike zadržavanja podataka, i uspeo da smanji upotrebu jedinica trake.

“Information Map nam je dao fantastičan, grafički pregled naših bekapa fajl sistema” dodao je Ker. “Naši nestrukturirani podaci se mogu pregledati po starosti i poslovnoj relevantnosti, a mi možemo da donosimo informisane odluke u vezi sa tim kako skladištimo naše podatke i još smo uspeli da uštedimo na resursima za skladištenje i bekapovanje podataka.”

“Platformske mogućnosti za integraciju NetBackup-a sa Information Map-om predstavljaju novi način da se pristupi zaštiti informacija, pri čemu se vidljivost stvarne prirode podataka odmah odražava na poboljšanje efikasnosti,” rekao je Piter Grimond, direktor za tehnologiju u EMEA regiji kompanije Veritas. “Verujem da ovakva prilika koju je Sky iskoristio postoji kod svih korisnika našeg NetBackup-a i ohrabrujemo ih da je iskoriste.”

Veritas NetBackup v7.7.3 je generalno dostupna javnosti, a uvodi mogućnosti bržeg bekapovanja na infrastrukturu u “oblaku”, povećanje operativne efikasnosti, kao i podršku za najnovije tehnologije u vezi sa skladištenjem. Bekapovanje u “oblaku” primenjuje tehnologiju kompresije podataka, dodatno poboljšavajući performanse i efikasnost iskorišćenja skladišnih kapaciteta. Nadzor aktivnosti i instalacija softvera su doterani, i VMware oznake se sada u potpunosti podržavaju i integrišu u strategiju zaštite podataka. A zajedno sa NetBackup Self Service portalom, aplikacije se sad mogu pojedinačno štititi i vraćati u funkciju, kao da je reč o standardnim bekapima datoteka i foldera.

Postojećim NetBackup korisnicima koji imaju verziju 7.5 ili noviju, kao i korisnicima NetBackup Appliance rešenja koji imaju verziju 2.5 ili noviju, Veritas nudi besplatnu probu Information Map-a. Za više detalja posetite https://www.veritas.com/content/vforms/en/us/information-map-trialware.html.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
IT

Više uIT

Pošaljite mail sebi iz budućnosti  %Post Title

Pošaljite mail sebi iz budućnosti

Da li biste smeli?

Domino Magazin 16.08.2018
LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću  %Post Title

LG veštačka inteligencija vam sada sređuje odeću

LG Styler uređaji na bazi veštačke inteligencije na IFA sajmu

Domino Magazin 15.08.2018
Facebook vam ograničava korišćenje  %Post Title

Facebook vam ograničava korišćenje

Nema više satima blejanja na Fejsu

Domino Magazin 14.08.2018
Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul  %Post Title

Rejting na društvenim mrežama u Srbiji za jul

Najuspešnije medijske stranice prati Storyclash

Domino Magazin 13.08.2018
Kad štampač otkaže poslušnost  %Post Title

Kad štampač otkaže poslušnost

Nepo System rešava problem!

Domino Magazin 13.08.2018
Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi  %Post Title

Samsung napravio ekran koji ne može da se polomi

I stiže na mobilne uređaje

Domino Magazin 07.08.2018
Facebook sada i pomaže u muvanju  %Post Title

Facebook sada i pomaže u muvanju

Upoznavanje preko Dating opcije

Domino Magazin 06.08.2018
Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje  %Post Title

Apple pokupio kajmak: Ovce su za šišanje

Najveća zarada ikad i pored pada prodaje

Domino Magazin 02.08.2018
Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?  %Post Title

Zašto Google Translate izbacuje jeziva proročanstva?

Nije crna magija u pitanju

Domino Magazin 01.08.2018
Panika na IT tržištu  %Post Title

Panika na IT tržištu

Facebook potonuo, baš kao i Netflix

Domino Magazin 01.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.