Opera Mini za Android platforme

Iz Opera Software-a objavili su da su napravili verziju svog Mini browsera koji će biti na raspolaganju razvojnim timovima koji rade na novoj Google-ovoj Android platformi za mobilne telefone. Opera Mini browser bi trebalo da radi na bilo kom telefonu koji bude radio na Android OS-om.

Tehnička verzija Opera Mini browsera dostupna je za testiranje na Internet sajtu labs.opera.com. Opera poziva razvojne timove, koji rade na razvoju Android platforme, da testiraju novi browser i da sa Operom podele svoj mišljenje o browseru.

Opera Mini 4.1 beta lansirana je prošle nedelje i ono najbitnine što nova verzija donosi jeste povećanje brzine učitavanja punih desktop Internet stranica za čak 50 procenata u odnosu na verziju 4.0. Ako u obzir uzmemo činjenicu da je prethodna verzija Opere bila prilično brza i pod GPRS i 3G konekcijama, nova verzija zaista donosi sjajne performanse.

U novu verziju Opera Mini brauzera ubačena je i opcija direktne manipulacije podacima (download i upload), automatski predlog URL stranica koje se čuvaju, funkcija za brzo pretraživanje i mnoge druge.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *