Novi Rolls-Royce Cullinan stiže u Srbiju

Na Beogradski sajam automobila 2019

Novi Rolls-Royce Cullinan stiže u Srbiju i to na Beogradski sajam automobila 2019. Po drugi put vodeći svetski proizvođač super luksuznih automobila izložiće svoje modele na najvažnijem automobilskom događaju u Srbiji, a novi Cullinan će biti prikazan po prvi put.

„Vrlo smo uzbuđeni što ćemo predstaviti Cullinana na Salonu automobila u Beogradu“, rekao je Peter Schoppmann, regionalni direktor kompanije Rolls-Royce Motor Cars.

Nazvan po najvećem dijamantu ikad otkrivenom, prvi Rolls-Royce za sve terene sposoban je da osvoji svaku prepreku. Cullinanovo sofisticirano prilagodljivo vešanje osigurava čuvenu vožnju „Magic Carpet Ride“ na svim terenima, bilo izvan ili na putu.

Novi 6,25-litarski twin-turbo V12 Rolls-Royce motor isporučuje 563bhp / 420kW i 850Nm / 627lb ft obrtnog momenta.

Zanimljivo je da će na događaju biti i beogradski dizajner Pavle Trpinac koji je učestvovao u dizajniranju Cullinana.

„Biti na Beogradskom sajmu automobila izaziva lepa sećanja iz mog detinjstva – samu motorističku predstavu koju sam kao dete prvi put posetio sa ocem. To je očigledno imalo uticaja na moj budući život i osećam se veoma ponosnim što sam deo Beogradskog sajma automobila kao predstavnik brenda koji kao ni jedan drugi ne simboliše uspeh. ”

Štand Rolls-Roycea na Beogradskom sajmu automobila biće u hali 2A, kao poseban gost Delta Motorsa.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *