Trendovi za 2020 i sezonu proleće, leto su već aktuelna tema. A Gucci objasnio novim fotografijama.

Kreativni direktor modne kuće Alessandro Michele upravo je predstavio novu kolekciju. I sasvim neočekivano ali i potpuno logično slike kojima je sve prikazano je uradio grčki umetnik i pre svega režiser, genijalni i potpuno sumanuti Yorgos Lanthimos (autor kultnih filmova The Lobster, The Killing of a Sacred Deer…).

Trendovi za 2020

Sumanti i ekstravagantni aksesoari su u fokusu ove kolekcije, što nije neobično za Gucci. Ali ovog puta su otišli malo dalje. Recimo možemo videti konja kao aksesoar u službi estetike, zašto da ne?

Gucci tako za proleće 2020 predviđa upadljiva krojena odela od štova, obuću sa velikim šnalama i detaljima, torbe sa velikim printom pa i logom. I konje naravno. Konji su ključni.

Fotografije su snimljene u Chateau Marmont hotelu u Los Angelesu, kao i okolnim lokacijama. Prepoznatljive dugačke haljine, denim u više nijansi i zvoncare podsećaju na šezdesete i sedamdesete koje i jesu glavni trendovi za sezonu 2020.

Jake i pomalo vintage boje, cvetni dezeni i retro kroj su ono što će obeležiti ovu Gucci kolekciju ali i celu sezonu pošto smo slične ideje videli i kod drugih modnih kuća.

Dobra je i poruka.

Konji predstavljaju simbol slobode. Gucci poručuje da je kolekcija kako bi poručila da moda “ima moć da raskine kavez pravila samoodređivanjem ličnog stila”.

Super je i što će pojedini komadi moći da se kombinuju u najrazličitijim varijantama i drugom odećom i obućom, čak i jeftinom u savršenoj harmoniji koju ćete sami pronaći. Dovoljno je da imate recimo dobre pantalone ili cipele a gore možete da nosite i pocepanu belu majicu i opet izgledate skupo. Što i jeste ideja kod ličnog stila?

Naočare za sunce za proleće, leto 2020 su takođe u fokusu Gucci kolekcija. Zanimljivo je da su odabrali prepoznatljiv retro stil sa predimenzioniranim, debelim ramovima koji dobro stoje skoro svima.

Pogledajte deo Gucci kataloga za sezonu proleće leto 2020:

trendovi za leto 2020

trendovi za 2020

trendovi za sezonu 2020

modni trendovi za 2020

gucci leto 2020

prolece leto 2020 trendovi

trendovi za 2020

trendovi za 2020

trendovi za 2020

gucci 2020

stil za leto 2020

trendovi prolece 2020

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime